自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

原來我一直都有收唔到 SMS 的問題,有兩份保險因為信用卡換新卡,無更新新卡到期日俾唔到錢,又收唔到 SMS 通知我付款,結果直到被cut 單才之到出問題

仲有呢,原來的係恆生特選客戶 tim bor, 買賣港股只係俾 0.15% 佣金,我都唔知 tim, 問返銀行先知,話俾過 SMS 通知我

最後仲有學生果個 3500 蚊計劃,收到兩筆錢成個星期了,才收到一個 SMS

到底咩原因我成日都收唔到 SMS?
全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

打去電訊商了解下

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

LL1999 發表於 20-3-27 13:21
打去電訊商了解下
已經唔只一間電訊商係咁,我轉台都轉咗 2 次了
全力支持捐血行動~

公爵府

Yubi.T 發表於 20-3-27 13:26
已經唔只一間電訊商係咁,我轉台都轉咗 2 次了

請問你用乜型號手機?

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

珊瑚宮

WWT1234 發表於 20-3-27 14:45
請問你用乜型號手機?
手機都換咗幾部,但全部都係三星
全力支持捐血行動~

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

咁點解依家你又知自己原來miss左訊息呢?
雖然我在線,但可能行開左

珊瑚宮

yinmelody 發表於 20-3-27 15:08
咁點解依家你又知自己原來miss左訊息呢?

因為我打去保險公司/銀行了解過,佢哋話 send 咗 SMS 俾我,只係我手機收唔到
全力支持捐血行動~

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

你試吓去電訊商check吓接收訊息問題.

因為你電話又換過,台又轉過.

fb messager果度你會唔會連左用果度收訊息?
雖然我在線,但可能行開左

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有冇換埋電話號碼?
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

珊瑚宮

yinmelody 發表於 20-3-27 15:13
你試吓去電訊商check吓接收訊息問題.

因為你電話又換過,台又轉過.
我無 set 到用 facebook 嚟收短訊了
全力支持捐血行動~

珊瑚宮

newcook 發表於 20-3-27 15:14
有冇換埋電話號碼?
咁又無 wor, 即係電話號碼被拉黑了?
全力支持捐血行動~

公爵府

Yubi.T 發表於 20-3-27 15:06
手機都換咗幾部,但全部都係三星

你不如試吓搵人send 個sms 俾你睇吓收唔收到先啦,
收唔到就搵網絡供應商攪攪。

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

大宅

你d手機有無拒收sms的功能,你搵下,我奶奶之前部三星有拒收sms,唔知道點解,無設置到拒收,但就自動咁好多銀行sms,繳費sms全部放曬入黑名單,我每個月都要幫我奶奶去睇下有無d繳費sms,最後換其他牌子手機,一切正常返

珊瑚宮

cyytt 發表於 20-3-27 15:51
你d手機有無拒收sms的功能,你搵下,我奶奶之前部三星有拒收sms,唔知道點解,無設置到拒收,但就自動咁好 ...

好,我估三星係改過原裝android嘅訊息app, 可能中間係有 d出錯,thank you
全力支持捐血行動~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

Yubi.T 發表於 20-3-27 16:45
好,我估三星係改過原裝android嘅訊息app, 可能中間係有 d出錯,thank you
...

有無用過google 自己嗰個?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.messaging

首頁

尾頁

跳至