懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我呢排心跳好似愈來愈快 有時9x, 有時10x, 而且訓覺時更加覺得心悸 訓唔著覺,訓著左 又會冒汗 紮醒左 感覺到心跳好快 有無人都會咁呀?上網搵資料睇 唔通關甲狀腺問題事?

複式洋房

懷孕期間心跳會較快,因為要供血俾bb,10x其實ok。不過如果唔舒服又擔心,就照睇醫生check下,做張心電圖,如果係甲狀腺問題會有其他症狀,同埋抽血會驗到。

大宅

iuma 發表於 20-4-3 10:37
我呢排心跳好似愈來愈快 有時9x, 有時10x, 而且訓覺時更加覺得心悸 訓唔著覺,訓著左 又會冒汗 紮醒左 感覺 ...

我27週已經係咁,我仲要係一食完飯同沖完涼就係咁跳得快同出汗,搞到好驚去左醫院check,結果又吾係貧血又吾係甲抗,醫生話正常喔

複式洋房

我30週左右有時去到12x,威院都話冇問題,不過都做左心電圖

大宅

回覆 iuma 的帖子

我試過心跳好快,靜止下來feel到心臟跳,我去睇急症,醫生幫我抽血check甲狀腺,最後冇事,過幾日冇左心跳快的問題,你可以去參考下。

大宅

我呢排心跳好似愈來愈快 有時9x, 有時10x, 而且訓覺時更加覺得心悸 訓唔著覺,訓著左 又會冒汗 紮醒左 感覺 ...

我同你徵狀一樣 公立產檢幫我抽左血驗甲狀腺同埋做左靜態心電圖又無收到電話要follow up 你有懷疑都同醫生講 睇下佢會唔會安排你做

伯爵府

我懷孕時都去到11X,醫生話不超過120就ok。

大宅

我早排31週左右都試過,feel到自己心喺度跳同埋隔5分鐘左右就會心悸、唞氣又好似唔到肺,以為自己就黎唔得,之後去醫院check 照心電圖驗埋血都話無問題,醫生話有時到懷孕後期會有咁情況,bb壓住左啲神經影響,維持左一個星期左右就突然冇事回復正常、
你最好去醫院check 吓

已刪除用户

大宅

回覆樓主:

我前幾日去健康院有同故娘講過,但佢問我係咪諗得太多野所以訓唔著覺呀~佢用手度我心跳又話正常,跟住就叫我休息多d,無講其他啦

首頁

尾頁

跳至