時政擂台

跳至

首頁
12345...10

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

消息:丹麥返港20多歲女呼吸不順送院亡 家居隔離期間曾發燒
https://news.mingpao.com/ins/%e6 ... d%e4%b8%ad%e8%97%a5

bktcc  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 20-4-5 09:16

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

tester5 發表於 20-4-4 15:35
https://news.mingpao.com/ins/%e6%b8%af%e8% ...

點解唔入院 亞媽要隔離喎!
放下自在

公爵府

咁後生

珍珠宮

RIP
喺外國返來發燒都唔即時救醫,太大意

希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

公爵府

tester5 發表於 20-4-4 15:35
https://news.mingpao.com/ins/%e6%b8%af%e8% ...

我冇記錯呢度曾經有人話過,外地/內地入境人士會接受家居隔離14日,而且會每日驗口水/深喉唾液喎,

點解驗唔到嘅?

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

其實有醫生講過呢隻病開頭似感冒,病情唔嚴重,可能咁以為小事,但幾日後嘅某一日可以突然發燒轉差得好緊要,斗唔到氣,唔夠氧,個肺已經花晒!

水晶宮

WWT1234 發表於 20-4-4 15:48

我冇記錯呢度曾經有人話過,外地同內地入境人士會接受家居隔 ...

我老公堂哥上星期係英國返係香港機場探熱帶手帶唔使做甚麼測試,在家居隔離14天就可以!

珍珠宮

我冇記錯呢度曾經有人話過,外地同內地入境人士會接受家居隔 ...

每日?

公爵府

Fion710 發表於 20-4-4 15:51
我老公堂哥上星期係英國返係香港機場探熱帶手帶唔使做甚麼測試,在家居隔離14天就可以!
...

咁即係內地入境者14日家居隔離內每日有測試口水
唉,定係呢度啲維穩大媽亂噏。

hungng    發表於 20-4-4 18:18
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

RIP

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

點解自己發燒..外地回港...
都知自己係高危人仕...
咁都唔即CALL車入院?
佢係隔離人仕..應該都有晒NO可以比佢地求救喎

公爵府

Acaciacacia 發表於 20-4-4 15:52
每日?

係之前我曾經提出過內地入境人士㸃解唔使好似外國入境人士咁帶手環?跟住有班大媽圍攻話內地入境者好安全同會在家居隔離內每日做深喉唾液測試。

我當時都有challenge 過佢哋「每日」?

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

子爵府

3 月中返港,4 月 2 日完成居家檢疫,期間曾發燒數日,無通知衛生署,但曾到中醫求診

即係帶手帶周圍走啦

Farfetchhyt    發表於 20-4-4 17:51

子爵府

Fion710 發表於 20-4-4 15:51
...
真係up得就up 強制要驗

男爵府

RIP

該女子係3月中回港, 當時係咪只需居家檢疫, 未要求深喉唾液?

而居家檢疫期間曾發燒,但因大意無按照要求通知衞生署?

「加強化驗室監測計劃」

https://www.info.gov.hk/gia/general/202003/24/P2020032400827.htm

https://www.info.gov.hk/gia/general/202003/19/P2020031900459.htm

子爵府

月希 發表於 20-4-4 15:59
點解自己發燒..外地回港...
都知自己係高危人仕...
咁都唔即CALL車入院?
其他報紙係講
快訊/港女居家隔離期間發燒 今早送醫途中身亡

伯爵府

呢啲時候睇中醫真係傻
我見好多西醫寫明發燒請去醫院唔比入

goldpiglet    發表於 20-4-4 23:29

珍珠宮

iamcute_lala 發表於 20-4-4 16:03
3 月中返港,4 月 2 日完成居家檢疫,期間曾發燒數日,無通知衛生署,但曾到中醫求診

即係帶手帶周圍走啦

妖... 佢老豆老母攪乜丫

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

我冇記錯呢度曾經有人話過,外地/內地入境人士會接受家居隔 ...

點會每日呀~
機場拎樽仔, 搵家人帶回政府診所做測檢, 留家14日, 如果健康問題打去熱線求助
放下自在

公爵府

ANGE_FB 發表於 20-4-4 16:06
RIP

該女子係3月中回港, 當時係咪只需居家檢疫, 未要求深喉唾液?

噫,咁內地入境人士呢?

謝謝你的資訊

首頁
12345...10

尾頁

跳至