自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

想請教吓: 普通 G Shock 錶, 可以帶入試場嗎? 阿仔話需要計到時, 所以唔想用普通行針, 大家會知道嗎?

珍珠宮

咁你嘅G shock錶係咪智能吔?
而且,你quote內都講明用意,咪自行判斷

再唔係,帶多隻spare lor
解決方法仲比問題多

侯爵府

回覆樓主:

買隻cheap heap casio

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

終極熊貓 發表於 20-4-22 09:57
咁你嘅G shock錶係咪智能吔?
而且,你quote內都講明用意,咪自行判斷

好 cheap , 400幾蚊,
佢用嚟睇時間同計時㗎咋。

我叫左佢帶行針果d, 係佢話想有計時, mon 住自己答題時間啫。

Anyway, 多謝你既提議同回覆, 謝

珍珠宮

G shock係智能錶咩?

珍珠宮

ckm80 發表於 20-4-22 10:04
買隻cheap heap casio

已經係 cheap cheap $4××, 平時要嚟睇時間同計時 timing

多謝回覆

珍珠宮

fanny590 發表於 20-4-22 10:08
G shock係智能錶咩?

G shock 都有, 但我仔當然唔係呢種

珍珠宮

juicy媽 發表於 20-4-22 10:08

我講白啲

禁智能錶,等於禁使用電話有交流嘅用途,可以收到同傳到msg岀貓

咁你仔隻錶應該無上網功能?咁咪無問題囉?

考得DSE要有啲problem solving 能力

再者,佢可以選擇the best去考試,有計時,無問題
但都要有能力應付突發,如果錶無電呢?咁係咪就唔識分配時間,自我計時?

可選擇,但不依賴

子爵府

juicy媽 發表於 20-4-22 09:49
想請教吓: 普通 G Shock 錶, 可以帶入試場嗎? 阿仔話需要計到時, 所以唔想用普通行針, 大家會知道嗎?
...

可以,但係唔可以有聲

伯爵府

juicy媽 發表於 20-4-22 10:08

計時好好多

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

G Shock 可以呀
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

回覆樓主:

我覺得應該唔可以
人哋都著名係普通手錶

伯爵府

回覆 juicy媽 的帖子

唔知你所謂普通係幾普通
簡單而言就係冇無線通訊功能...無線通訊功能可以包括NFC / WIFI / 12345G / BT /RF / IR

珍珠宮

終極熊貓 發表於 20-4-22 10:34

我講白啲

多謝回覆

珍珠宮

ApplePie_ellen 發表於 20-4-22 10:44
可以,但係唔可以有聲

多謝回覆

珍珠宮

db7mu23 發表於 20-4-22 10:50
計時好好多

多謝回覆

珍珠宮

esmehouse 發表於 20-4-22 10:51
G Shock 可以呀

多謝回覆

珍珠宮

mmya 發表於 20-4-22 11:16
我覺得應該唔可以
人哋都著名係普通手錶

多謝回覆

珍珠宮

pumpumpurin 發表於 20-4-22 11:20
回覆 juicy媽 的帖子

唔知你所謂普通係幾普通

咁佢果隻應該無呢d 功能

多謝回覆

水晶宮

唔理你是否智能,任何會發出聲響的都不可以。一陣計計吓時個錶響就大鑊。這時候穩陣大些一切

首頁

尾頁

跳至