0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

餵人奶媽媽 淨係可以打3個月個隻 佢有1個月同3個月揀嘅

可能會出現經期唔準 唔離 離得少 日日離 見過baby kingdom 有其他媽媽半年持續流啡 想問下 大家有冇打過嘅 或者係想打呀

子爵府

回覆樓主:

打完流啡都唔會有心情愛愛……除咗針你有冇考慮其他方法?

複式洋房

pigpiglamlam 發表於 20-4-29 10:34
打完流啡都唔會有心情愛愛……除咗針你有冇考慮其他方法?

打左針啦 個日本身仲m到緊 打完針 下奏即刻冇流血啦 停曬

今日29號 冇流啡 正常分泌物

個陣打針前 都知有子宮環同日日食藥揀

日日食藥我又怕我漏食 子宮環 睇左然後會驚 驚到頭暈添(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

依家餵人奶淨係可以揀打3個月嘅針 家計會220

子爵府

回覆樓主:

即係打咗m會亂?食藥打針戴環我都唔鍾意,戴套仲衰,我朋友戴咗中,嚇到我唔敢戴,終於做咗結紮,一了百了

複式洋房

pigpiglamlam 發表於 20-4-29 12:28
即係打咗m會亂?食藥打針戴環我都唔鍾意,戴套仲衰,我朋友戴咗中,嚇到我唔敢戴,終於做咗結紮,一了百了
...

我係打算生多胎嘅 但係好驚餵緊人奶個陣又有多個 打算打幾次針 就停 因為佢恢復受孕都要1年內

打1個月針 副作用冇咩 打3個月針 醫生話人奶會多左 m有機會好似我開頭講咁樣 日日離 唔離 或者 離得少

戴套我試過唔知係米大細唔岩 做到一半 唔見左(emoji) 嚇死大家 然後我用手指係入面 整返佢出黎(emoji)(emoji)

打針以為佢打手 點知打側面腰 近patpat 位 唔痛

依家係3個月後 7月再去打咯

子爵府

tszyin1209 發表於 20-4-29 12:40
我係打算生多胎嘅 但係好驚餵緊人奶個陣又有多個 打算打幾次針 就停 因為佢恢復受孕都要1年內

打1個月針 ...

咁又係,諗住生多個就唔好紮,不過紮都有分2種,我做嗰種係可以返轉頭,唔係切除輸卵管

複式洋房

pigpiglamlam 發表於 20-4-29 12:44
咁又係,諗住生多個就唔好紮,不過紮都有分2種,我做嗰種係可以返轉頭,唔係切除輸卵管
...

紮係搵私家 定政府 定家計會加

子爵府

tszyin1209 發表於 20-4-29 16:29
紮係搵私家 定政府 定家計會加

家計會轉介政府,其實都好快,我等咗年幾已經有位

首頁

尾頁

跳至