自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我架單車一向鎖喺住緊嘅大廈鐵閘入面,星期六比人偷咗,大廈嘅cctv都影倒晒成個偷車過程,所以報咗警,不過都預咗搵唔番,但係今日比我喺前面街間單車舖見番架單車,佢地將某d位噴咗第隻色,我咋悌有興趣想買,其實係驗清楚係唔係真係自己嗰架,睇完我好肯定一定係,同埋其中佢地有個伙計同cctv影倒嗰個有7成似,咁我問老公點,佢話算啦,報咗警佢唔認你都無佢符,同埋我地住同一條街,成日出出入入,又推住bb,怕有人會搵我麻煩,幾佰蚊當跌咗算!雖然喺幾佰蚊,但係大大話話我已經喺大埔比人偷咗7架單車,哩架都係買咗3個月,所以好唔份氣 !比你係我,你會點呀?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

唔見左七架?!咁佢地都不停落手喎!
梗係報警啦,唔係你再買又比佢地偷。

子爵府

扮唔知係佢,交由警察攪
佢住附近都咁做,係道食仲要係道柯,
駛乜驚佢姐,佢敢攪你咪報警囉~
個個都因為怕事由得d小偷仲成世界ga

珍珠宮

畀面勳章

報警啦..殺一警佰...
不過但你老公分析得又好有道理...

但問題係..單車舖點知你係車主...又點知係你報警...警察有證據就拉人...應該唔會要你同場作證掛....?????

男爵府

橫豎你之前都報左警囉...
而家咪當提供多d資料俾警方囉..
等警方做野囉.....

我都唔見左3部單車.....搞到而家都唔敢再買...

男爵府

原帖由 麟媽媽 於 09-5-27 18:00 發表
唔見左七架?!咁佢地都不停落手喎!
梗係報警啦,唔係你再買又比佢地偷。
但係老公話無特別式認,佢話唔係都吹佢地唔脹 !同埋佢地知架單車喺邊度偷,即係知我地住邊度,佢話怕有起事上嚟兩個B女唔安全喎!D人做圭埋D無本生意,鬼唔望佢快D執 !

珊瑚宮

好媽媽勳章

梗係報 la

男爵府

原帖由 arale1668 於 09-5-27 18:04 發表
報警啦..殺一警佰...
不過但你老公分析得又好有道理...

但問題係..單車舖點知你係車主...又點知係你報警...警察有證據就拉人...應該唔會要你同場作證掛....????? ...
要喺見倒架車當時即刻就報架喇,唔係唔會受理架!我當時仲推住細B添 !

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

俾著我都會報,佢做得依次就一定有下次,佢敢報復?!
盡我一己之力,發放正能量!

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 純綷路人 於 09-5-27 18:14 發表
要喺見倒架車當時即刻就報架喇,唔係唔會受理架!我當時仲推住細B添 !

mouth: mouth: ..
咁架單車鎖上樓得唔得呢.....

男爵府

走廊係公眾地方唔泊得,泊喺屋驚我女整跌責倒佢,但係我真係好需要用架單車,假期同呀女去海濱公園,返學放學,去我媽度,去泳池游水,都係靠佢

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

比著係我,我一定會報警!
佢偷得你,應該仲有偷其他人,可能成間舖大部份係偷番黎ge...等警方去查啦!
(請問間舖係大埔乜位置?)
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章

CALL POLICE LA

男爵府

原帖由 wong2323 於 09-5-27 18:42 發表
比著係我,我一定會報警!
佢偷得你,應該仲有偷其他人,可能成間舖大部份係偷番黎ge...等警方去查啦!
(請問間舖係大埔乜位置?)
廣福道金X單車行,係呀,佢地有好多2手車賣,其他舖頭間間都係得幾架,佢地就有幾拾架:;pppp: !

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

所以一定要報警!

原帖由 純綷路人 於 09-5-27 18:50 發表
廣福道金X單車行,係呀,佢地有好多2手車賣,其他舖頭間間都係得幾架,佢地就有幾拾架:;pppp: !
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

男爵府

原帖由 沙沙 於 09-5-27 18:43 發表
我覺得要報警啊..偷左咁多次..妳係咪報左警喇? 再打去比多D資料...話係邊樹見到自己架單車..等警察去查下我諗無必要時唔會搵妳作證的...
果間單車舖見妳去睇架車...唔知架車本應係妳架咩 D人演技真一流.. ...
我話有7成似嗰果鬼鬼祟祟頭DUM DUM咁囉,最好笑我架車新買番嚟550,佢2手開480喎 !

男爵府

原帖由 魔鬼天使 於 09-5-27 18:54 發表
報警啦,未必係佢地偷,應該係道友偷都唔定,
CCTV影倒係兩個廿零歲男人,同佢舖頭個伙計有7,8成似架 !當時都有人經過,不過佢地偷得都好明目張膽我至咁慶!

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我以前住晌大埔都試過俾人偷單車, 都唔知會唔會係同一人所為, 後尾買左架殘舊少少既二手就冇再被偷, 其實個賊應該唔知架車係邊個, 就算你報警, 有cctv作證, 就算你唔做證人都有證據, 但點都要報警, 唔好俾佢哋以為次次都咁容易得手

原帖由 純綷路人 於 09-5-27 17:58 發表
我架單車一向鎖喺住緊嘅大廈鐵閘入面,星期六比人偷咗,大廈嘅cctv都影倒晒成個偷車過程,所以報咗警,不過都預咗搵唔番,但係今日比我喺前面街間單車舖見番架單車,佢地將某d位噴咗第隻色,我咋悌有興趣想買,其實係驗清楚 ...

伯爵府

梗係報警啦

首頁

尾頁

跳至