6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB差唔多8個月,但呢排飲奶飲到淨20-30ml就成日濁親,以為轉左M碼咀流得太快所以濁親,但試過轉返S碼咀都係咁,之前飲奶都唔會既,都唔明白點解,攪到依家成日飲唔晒支奶,一濁親就唔肯再飲,如分開一半掃完風再飲,佢又唔肯再飲架啦,有冇人知咩原因呢?

男爵府

venice621 發表於 20-5-4 23:38
BB差唔多8個月,但呢排飲奶飲到淨20-30ml就成日濁親,以為轉左M碼咀流得太快所以濁親,但試過轉返S碼咀都係 ...

冇睇錯吓嘛,8個月仲要掃風同埋用M 碼咀仲要轉返S碼 係咪M 咀流得太慢佢太大力啜濁親呀...

洋房

BB差唔多8個月,但呢排飲奶飲到淨20-30ml就成日濁親,以為轉左M碼咀流得太快所以濁親,但試過轉返S碼咀都係 ...

你要比阿b習慣,唔好轉返s碼了

複式洋房

8 個月大,奶咀只會愈用愈大,或要再篤多兩個窿方便 BB 飲,繼續用 M 等 BB 習慣啦。

大宅

honeybid2 發表於 20-5-6 21:52
冇睇錯吓嘛,8個月仲要掃風同埋用M 碼咀仲要轉返S碼 係咪M 咀流得太慢佢太大力啜濁親呀...:swea ...

會既咩,我真係唔知

大宅

6個月以上機本唔需要搞風架啦

別墅

我B都係成日濁親,冇法子,唯有有佢濁 佢連吞自己口水都有時濁親,唉,有冇人有方法令佢冇咁易濁親呢?

民房

angelwcy 發表於 20-5-13 10:31
我B都係成日濁親,冇法子,唯有有佢濁 佢連吞自己口水都有時濁親,唉,有冇人有方法令佢冇咁易 ...

哈哈,我嗰個都係,多啲鼓勵佢,當佢聽得明你講乜

民房

我嗰個6個月人仔都成日濁親口水,因為出牙仔,啲口水好似瀑布咁,口水肩要打孖著,每2個鐘換,食嘢亦當然會濁餐啦。我由出世到依家,我當佢乜都聽得明咁湊,我就成日對住佢講,你啲口水好核突呀,你唔覺得唔舒服咩,學吓吞口水啦。最近兩日好似開始識吞口水,流少咗好多。唔好太緊張,健康就OK

首頁

尾頁

跳至