6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問大家有冇邊間蛋糕店推介有 bb 食得嘅蛋糕可以訂?thanks

水晶宮

幾大呀?
如果1歲, 都可以食普通海棉蛋糕架啦.

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

超過10個月大可以先俾佢試吓全蛋,例如蒸水蛋,試咗對蛋白冇敏感,出面買到嘅清蛋糕、紙包蛋糕都食得,1歲生日時基本上食得普通忌廉蛋糕,只係唔好俾咁多CREAM佢食,個蛋糕都係影相為主,BB食少少

大宅

李露眉 發表於 20-5-11 10:43
幾大呀?
如果1歲, 都可以食普通海棉蛋糕架啦.

係呀1歲生日

大宅

親親小孩子 發表於 20-5-11 12:38
超過10個月大可以先俾佢試吓全蛋,例如蒸水蛋,試咗對蛋白冇敏感,出面買到嘅清蛋糕、紙包蛋糕都食得,1歲 ...

謝謝你!佢試咗蛋白 thank god 暫時無敏感,等我買個清蛋糕俾佢食

水晶宮

katie_f588 發表於 20-5-11 14:45
謝謝你!佢試咗蛋白 thank god 暫時無敏感,等我買個清蛋糕俾佢食

普通水果蛋糕,入面黃色海棉蛋糕就得啦.
一歲 乜都可以試,

大宅

李露眉 發表於 20-5-11 14:49
普通水果蛋糕,入面黃色海棉蛋糕就得啦.
一歲 乜都可以試,

想問幾時可以開始食朱古力?

別墅

回覆樓主:

路過一問,請問慶祝百日個時你地買左咩蛋糕。食得邊種呀

大宅

easy_daily 發表於 20-5-15 00:06
路過一問,請問慶祝百日個時你地買左咩蛋糕。食得邊種呀

我百日宴時買咗個靚靚蛋糕 from “Perhaps a Cake”, 但當然 BB 係唔食得 佢嗰陣都未加固

男爵府

katie_f588 發表於 20-5-10 11:30
想問大家有冇邊間蛋糕店推介有 bb 食得嘅蛋糕可以訂?thanks

自己做香蕉海綿蛋糕,易做又健康,少油小糖靠香蕉天然甜味

首頁

尾頁

跳至