婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唔想再諗起 依家開心就可以了

複式洋房

color000 發表於 20-5-17 00:47
唔想再諗起 依家開心就可以了

Delete

複式洋房

color000 發表於 20-5-17 00:56

Delete

Delete

侯爵府

color000 發表於 20-5-17 01:04
之後我已經抱返bb入房 因為我吾想bb聽到呢啲嘈交聲 之後佢老豆走左 我老公叫我出嚟食飯 我食左一啖之後 我 ...

你生完bb無耐,唔好諗返唔開心既野,慶幸你先生肯同你搬出黎,佢地點衰都係長輩,最多以後少d見,你最重要照顧好自己同bb

大宅

叫6299解釋返點解要叫你做八婆,同點解要x你屋企人先喇!
佢每一次話要見孫,你就重複一次要佢解釋!
佢地有脾氣你都有!
做老婆既唔想個老公難做,但點解個老公成日要個老婆受委屈!

複式洋房

free2020 發表於 20-5-17 02:45

你生完bb無耐,唔好諗返唔開心既野,慶幸你先生肯同你搬出 ...

多謝你既回覆呀 我會盡量吾去諗 但係我覺得佢地吾應該始似自己係長輩就可以隨便去侮辱人

複式洋房

根媽媽 發表於 20-5-17 09:14
叫6299解釋返點解要叫你做八婆,同點解要x你屋企人先喇!
佢每一次話要見孫,你就重複一次要佢解釋!
佢地 ...

最好笑佢地覺得冇問題架 其實佢地都成日咁樣話我老公 但我同我老公吾同囉 因為我係人地個女
我老公已經冇覆佢媽咪 因為佢地根本講唔到道理

複式洋房

color000 發表於 20-5-17 11:56
多謝你既回覆呀 我會盡量吾去諗 但係我覺得佢地吾應該始似自己係長輩就可以隨便去侮辱人
...

仲要佢一句吾好意思對唔住都冇講過 好痴線

大宅

color000 發表於 20-5-17 11:59
最好笑佢地覺得冇問題架 其實佢地都成日咁樣話我老公 但我同我老公吾同囉 因為我係人地個女
我老公已經冇 ...

咪鬼比個b佢地見,費事教壞晒

複式洋房

根媽媽 發表於 20-5-17 13:19
咪鬼比個b佢地見,費事教壞晒

我都驚bb之後學講嘢 佢地教壞佢

公爵府

牛年勳章

破壞關係好容易, 修補關係就難了, 人與人之間, 體諒好重要, 樓主吾係妳錯, 不過, 如果妳有行二步, 整件事會和諧d , 一心老爺係幫手既, 吾知係幫妳定只係叫大家忍耐就算, 但存心係為件事好, 鬧緊交, 要平心係難, 但往後要收復, 係得既, 例如, 老人家入門口, 係這些風頭火勢, 我會選擇說, 麻麻, 老爺奶奶返來喇! 係咪食左樓下大快活呀! 多唔多人呀! 我們求其煮食算了, 費時bb 在外樓計

好厲害, 你們仲搬埋, , 妳自己奏, 辛苦嗎?

複式洋房

CMMANDY 發表於 20-5-17 13:58
破壞關係好容易, 修補關係就難了, 人與人之間, 體諒好重要, 樓主吾係妳錯, 不過, 如果妳有行二步, 整件事會 ...

明白你意思 但我老公心態係覺得我同我老婆兩個嘈交 靜係想兩個人去解決件事 當佢第一次勸交 吾緊要 我老公話佢知 ok㗎喇我搞得掂 之後當佢再入嚟第二次第三次 我老公就覺得佢完全冇尊重過佢 所以先開始嘈 其實咁多年嚟 我老公都好不滿佢屋企人 因為佢屋企人本身講說話難聽 亦都從來吾尊重我加我老公 我之前一直冇講過啲咩 我仲成日同奶奶傾偈 幫佢地搞好啲個關係 又安慰奶奶 又安慰我老公 兩邊氹 次次佢地嘈 我都幫手 但今次我覺得雖然係想幫手 係好心 但應該尊重人地 同埋佢之後既所作所為真係太過份

公爵府

牛年勳章

color000 發表於 20-5-17 14:17
明白你意思 但我老公心態係覺得我同我老婆兩個嘈交 靜係想兩個人去解決件事 當佢第一次勸交 吾緊要 我老公 ...

辛苦妳了, 相信妳老公, 也覺得未來, 老人家會再多其他問題了, 相見好, 同住難, 吾容易的, 妳老公撐妳, 明妳感受, 真是幸福, 一家人, 有時耍懂得將好既事放大, 吾開心的事, 如浮雲, 忘到就忘, 忘不了縮小佢, 孩子多人錫, 係幸福的事, 曾經, 大家一定有快樂的時光的, 向前看

複式洋房

CMMANDY 發表於 20-5-17 14:39
辛苦妳了, 相信妳老公, 也覺得未來, 老人家會再多其他問題了, 相見好, 同住難, 吾容易的, 妳老公撐妳, 明 ...

多謝你 我會努力

CMMANDY    發表於 20-5-17 16:21

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

color000 發表於 20-5-17 01:04
之後我已經抱返bb入房 因為我吾想bb聽到呢啲嘈交聲 之後佢老豆走左 我老公叫我出嚟食飯 我食左一啖之後 我 ...

好明白你個感受,我老爺都試過用粗口話我屋企人,全世界要圍住佢轉,最鐘意話人不是。

之後我都同老公搬左出去住,我近期就開始1個月只係見佢一次。最近個次食飯,有我父母在場,老爺就好刻意咁明示我成日都唔陪佢,只係得我老公同姑仔陪佢,諗住係我父母面講我不是。

好在我父母一早知咩事,我父母反而擔心我比老爺咁單打而唔開心。

不過,幾唔想見,都一定要安排見一下,最好安排自己屋企人在場,有其他人係度,會好d。
再唔係朝早飲個茶,你地比錢,飲完各自散場,為左bb,你都要加油呀

複式洋房

Kumahung 發表於 20-5-17 20:50
好明白你個感受,我老爺都試過用粗口話我屋企人,全世界要圍住佢轉,最鐘意話人不是。

之後我都同老公搬 ...

我諗我同佢地吾會再見了 我已經同我老公講清楚 佢可以隨便去見 但吾可以逼我去見 另外我屋企人依加超級憎佢地 同埋佢老豆小完我一輪之後 佢媽即刻同我講 我地緣盡㗎喇 唔會再見㗎喇 你有咩想講 講埋佢!

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

color000 發表於 20-5-17 21:54
我諗我同佢地吾會再見了 我已經同我老公講清楚 佢可以隨便去見 但吾可以逼我去見 另外我屋企人依加超級憎 ...

緣盡咪緣盡,仲奢求見BB
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

複式洋房

heidys 發表於 20-5-17 23:19
緣盡咪緣盡,仲奢求見BB

可能佢覺得同我盡姐
但係我覺得佢地個人有啲問題
我吾會俾佢地見住

varievarie    發表於 20-5-18 13:37

複式洋房

CMMANDY 發表於 20-5-17 13:58
破壞關係好容易, 修補關係就難了, 人與人之間, 體諒好重要, 樓主吾係妳錯, 不過, 如果妳有行二步, 整件事會 ...

覆漏左你最後條問題呀吾辛苦呀 因為平時都係我湊開

複式洋房

color000 發表於 20-5-17 21:54
我諗我同佢地吾會再見了 我已經同我老公講清楚 佢可以隨便去見 但吾可以逼我去見 另外我屋企人依加超級憎 ...

你老爺奶奶真係好過分,用粗口鬧完親家,仲好意思講咩緣盡,當正個新抱好恨同佢地一齊咁。不過好在你老公清醒,知道佢家人咁樣好有問題,肯同你搬出去,希望你地一家人可以生活得開心。

首頁

尾頁

跳至