時政擂台

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

尼輪教育局, 立會內會, 多事之秋, 大家唔好忘記, 黑醫護未找数

禁止訪問

大宅

記得

伯爵府

係呀,㸃解不了了知?

補充內容 (20-5-19 08:00):
不了了之

補充內容 (20-5-19 08:01):
不了了之

侯爵府

回覆樓主:

等緊

侯爵府

回覆樓主:

仲有記者

侯爵府

2024年龍年勳章

up

瑪瑙宮

ocarebear 發表於 20-5-19 09:01
仲有記者

13 歲都話係記者, 咁使乜讀大学呀

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

醫管局後知後覺, 唔知要等到幾時,至少炒左幾個帶頭搞罷工既垃圾先啦

瑪瑙宮

Nancy20090615 發表於 20-5-19 09:24
13 歲都話係記者, 咁使乜讀大学呀

佢呀媽重話兒子有自由, 害死自己仔唔好怨.

如果我係公司的 HR, 我會記錄定尼d人名(如有), 永不錄用.

瑪瑙宮

hkpmama 發表於 20-5-19 09:24
醫管局後知後覺, 唔知要等到幾時,至少炒左幾個帶頭搞罷工既垃圾先啦
...

搅到公務員乱咁黎都有免炒金牌咁, 苦了市民, 又要交稅, 养埋班妖精怪物, 揽炒到市民生活不計, 政府縱容責無旁貸

大宅

Nancy20090615 發表於 20-5-19 09:35
佢呀媽重話兒子有自由, 害死自己仔唔好怨.

如果我係公司的 HR, 我會記錄定尼d人名(如有), 永不錄用.
佢地有吳敏儀做後盾, 仲好啦, 大大支水喉

子爵府

班黑護休想側側膊唔多覺
做得黑護, 就預咗要找數

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

係!應該釘佢哋牌!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

janice_cat 發表於 20-5-19 09:54
班黑護休想側側膊唔多覺
做得黑護, 就預咗要找數

上星期「有幸」同隻黑醫護開談。首先,到依家仲好 proud of 自己罷工港,政治唔封關,無佢地香港人死曬都得 跟住,佢話依家醫管局秋後算帳,話會炒曬曾罷工嘅黑醫護,佢覺得好好笑,話醫護喺從來唔怕搵唔到工嘅,夠胆就炒曬佢地,話唔少黑醫護一知道都唔等佢地炒自己先辭職喎

想問,全港對醫護需求嘅顧主喺咪醫管局?咁,佢地炒得,出面仲有幾多顧主的可以收留?醫護真喺咁容易揾工

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

仲有班吃碗面反碗底嘅公務員!

大宅

fayefa 發表於 20-5-19 12:04
上星期「有幸」同隻黑醫護開談。首先,到依家仲好 proud of 自己罷工港,政治唔封關,無佢地香港人死曬都 ...

護士要登記攞牌先做得,所以先至有「註冊䕶士」,取消左佢註冊就去邊度都冇得做

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

MrAugust 發表於 20-5-19 19:00
護士要登記攞牌先做得,所以先至有「註冊䕶士」,取消左佢註冊就去邊度都冇得做

...

Thanks! 咁祈求一定要取消了依班黑護嘅註冊!!

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

fayefa 發表於 20-5-19 12:04
上星期「有幸」同隻黑醫護開談。首先,到依家仲好 proud of 自己罷工港,政治唔封關,無佢地香港人死曬都 ...

支持佢哋快快主動辭職,唔好霸住個位hea做!

首頁

尾頁

跳至