自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我其實唔太like,例如我老公會問我集運自提點幾點收?ikea幾點開?xx個地址係咩?其實同一字數,唔用嚟message我,改輸入google,已經有答案...

tingbb@mama    發表於 20-5-21 22:14

瑪瑙宮

feifei_baby 發表於 20-5-21 21:35
我其實唔太like,例如我老公會問我集運自提點幾點收?ikea幾點開?xx個地址係咩?其實同一字數,唔用嚟mess ...

咁点解呢度成日有人问类似嘅问题

大宅

我其實唔太like,例如我老公會問我集運自提點幾點收?ikea幾點開?xx個地址係咩?其實同一字數,唔用嚟mess ...

我唔太鍾意,有好多野一google就知,你問我,我咪又係google答你 不過老公嘅話問完我會幫佢search,但答完佢會問佢唔識google㗎

公爵府

lalahahaha 發表於 20-5-21 21:40
我唔太鍾意,有好多野一google就知,你問我,我咪又係google答你 不過老公嘅話問完我會幫佢search,但 ...

我都會幫佢google完,再同佢講我都係google

但忙緊時問我,我就會燥咗,心諗:ikea我開㗎?我喺ikea做呀?

水晶宮

中意互動嘛,下下都問google,咪少咗同你嗲多兩句囉

wcpcelia    發表於 20-5-22 10:27
mimi199188    發表於 20-5-21 22:49

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

可能D人鍾意同人交流多過同程式交流

大宅

feifei_baby 發表於 20-5-21 21:51

但忙緊時問我,我就會燥咗,心諗:ikea我開㗎?我喺ikea ...

咁我又少啲呢啲問題都 佢問我多數要自己再逐個website(preview)嗰度搵個答案,好少問啲一google完第一行就知嘅。咁佢係咁問你,你咪好心煩

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實打咁多字仲多過google search
不過我反而like search左先喎

伯爵府

feifei_baby 發表於 20-5-21 21:51

但忙緊時問我,我就會燥咗,心諗:ikea我開㗎?我喺ikea ...

依賴

大宅

回覆樓主:

我老公有時都係咁,佢話上網睇唔知邊個網先岩,要花時間睇幾個網先搵到答案,所以問我快d喎

公爵府

lalahahaha 發表於 20-5-21 22:01
咁我又少啲呢啲問題都 佢問我多數要自己再逐個website(preview)嗰度搵個答案,好少問啲一google完 ...

如果係你果隻稍有「深度」嘅問題,我ok的

如果問真人幾點開幾點閂,我多數買開嘢、問開嘢順便問店員...

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢乜都問你可能係好事。
如果佢問第二個可能佢已經唔想同你互動了。

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

feifei_baby 發表於 20-5-21 22:44
如果係你果隻稍有「深度」嘅問題,我ok的

如果問真人幾點開幾點閂,我多數買開嘢、問開嘢順便問店 ...

問完你,有可靠答案,又順便report 埋佢plan 緊做嘅嘢,幾好。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唔鍾意google、懶、r水吹,都ok, 但好多都問點算、要點做,個個case都唔同,背景又唔同,個個性格、環境又唔同,點答?
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

BK 自由廣場有一半問題谷哥

水晶宮

20162016 發表於 20-5-21 21:57
中意互動嘛,下下都問google,咪少咗同你嗲多兩句囉

講得啱

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

好小事, 可能對方係懶, 或者隨口問諗住你會知... 不過我慶幸我老公唔係咁.

珍珠宮

我有個朋友也是,炒碟菜問我攞 recipe, 係炒清菜咋喎

珍珠宮

我老公都會咁..
但佢真係唔識google....

珍珠宮

回覆樓主:

面對伸手黨要答:唔知

首頁

尾頁

跳至