自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

從一開始都對大陸電器家品冇乜好感,但實在真係趕住用攪拌機,價錢OK就買下用。誰不知第二日就出事! 其實係小事,拎起個杯, 中間搞軸suppose 唔需要轉,但懸掛空中拿起仲係繼續轉,因呢部機係冇開關製,只好unplug 電源。都算。
今日用第14日usage, 如上面嘅情況繼續發生,更甚的是折斷電源後10秒再開翻電, 軸心依然繼續轉,要如是者好幾次都是這樣。
咁樣拎返去豐X換貨, 佢話七天之內有問題才一換一,否則要親自拿去旺角維修部。既花時間又晒車錢,我日日需要用, $250 貨仔勞民傷財. 真係懇請啲大陸人俾心機整好product 耐用性去啦。呢啲關乎product liability. 喺外國會俾人告到甩褲.

別墅

mleung09 發表於 20-5-22 00:34
從一開始都對大陸電器家品冇乜好感,但實在真係趕住用攪拌機,價錢OK就買下用。誰不知第二日就出事! 其實 ...

補充:其實佢哋賺嘅咪想你哋唔返去玩野囉怕麻煩

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

從一開始都對大陸電器家品冇乜好感,但實在真係趕住用攪拌機,價錢OK就買下用。誰不知第二日就出事! 其實 ...

你第二日都知有問題,點解唔拎返去換?
要等到過晒換貨時間先拎返去

大宅

記得呢世都唔好再用made in china
俾啲骨氣呀
唔想再見到呢啲仇中post, 唔該~

子爵府

回覆樓主:

掉左佢一了百了……

wcpcelia    發表於 20-5-22 10:58

伯爵府

water524 發表於 20-5-22 01:34
掉左佢一了百了……

兼且斬手指做記號一世都唔買MIC嘅嘢至好呀! 我都試過買小米產品,送貨上門我拆開用,發現部機係用得但mon壞咗,即刻聯繫佢CS,第二日就有人上來收走,換咗部新嘅俾我,用咗啱啱一年都無事。後來話返俾我聽係運送過程中撞壞咗個mon,好抱歉咁話。我覺得買電器真係撞手神,邊度生產都有機會瀨嘢,睇好唔好彩。

男爵府

回覆樓主:

電器好難講,我部miele steam oven 德國做,都成日壞,真係用到忟,我唯有當自己唔好彩

男爵府

呢個我都有買, 我整木瓜奶, 芒果奶多, 冇問題喎, 性價比高
我有一個幸福家庭, 大小姐Christy, 二小姐Chloe, 兩位小姐日日激到我飛起, 不過有佢地又真係好開心 :-D  :-D  :-D

大宅

回覆樓主:

樓主即係你用咗第14次,每次都壞先就去換? 電器唔會比second chance, 係壞就壞哦!

侯爵府

waterbabywater 發表於 20-5-22 00:56
俾啲骨氣呀

咪係 真想知樓主 是否所有野不用中國的 水都有問題架 飲蒸餾水啦

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

攪拌機係開關制咁怪?咁你都買?

侯爵府

睇黎你同部機都壞壞地喎,第二日有問題應該第三日去換貨,自己過左七日唔換新貨,就話大陸野無耐用性仲要你勞民傷財去旺角換,睇黎你個腦都壞壞地

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

明知壞就唔好等,要儘快拎去換,過14日返原廠好合理的。

又會好意思開post四圍同人講自己咁得意嘅
請勿打招呼~

水晶宮

其實件貨品新買,用第一二次都有問題就要拎去換啦~
咁有好多貨都係MIC都唔差嘅,當然有批真係存在要有進步空間,希望中國繼續努力進步做好啲啦,中國加油!

侯爵府

waterbabywater 發表於 20-5-22 00:56
俾啲骨氣呀

You win

男爵府

我有個YC朋友 之前社運嘅時候罷買淘寶, 而家死死氣開返個 ac, 明啦

子爵府

回覆樓主:

我買部西門子洗衣機,聲稱歐洲製造, 說明書寫住出廠前經測試, 送到上嚟開第一轉空機試機,竟然機底滴水,即刻call CS 叫師傅上黎睇, 第二日同我換機, 有時買電器嘅嘢,都係睇彩數,唔係吓吓話大陸出品必屬劣品。

大宅

俾啲骨氣呀

非常同意

子爵府

俾啲骨氣呀

男爵府

冇好感,你做咩仲要買,其他大把牌子啦!

首頁

尾頁

跳至