自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請教~
六月中會入私院做婦科小手術(無得拖了)晨早做、全身麻醉,之前一晚入院訓,如無意外,手術後黃昏可出院。

請問有什麼要留意?我思考緊....如何戴口罩?用咩口罩好? 反正都禁食,食飽啲入院?還是....其實私院好安全?

先謝~

珍珠宮

金黑街矇 發表於 20-5-23 23:46
請教~
六月中會入私院做婦科小手術(無得拖了)晨早做、全身麻醉,之前一晚入院訓,如無意外,手術後黃昏 ...

係禁食前食飽d

珍珠宮

請教~
六月中會入私院做婦科小手術(無得拖了)晨早做、全身麻醉,之前一晚入院訓,如無意外,手術後黃昏 ...

戴外科口罩都得啦 禁食前食飽d
祝一切順利

伯爵府

禁食前食得清淡一點

男爵府

回覆樓主:

早日康復

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

冇人幫既話一早買定幾日餸, plan 定出院後要食乜野對傷口好d.

男爵府

罩外科口罩足夠了,不過要帶幾個替換。我早2天去日間手術中心做treatment,因為要爬係到做,所以醫生叫我除口罩但他們個個也帶住。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

祝一切順利

侯爵府

回覆樓主:

手術前不要特登食飽啲,禁食就是避免做手術時嘔吐,到時就較麻煩了! 祝安康!

男爵府

回覆 金黑街矇 的帖子

早日康復

子爵府

虎到金來勳章

請教~

入院前後食清淡d, 流質食物
帶bfe, pfe口罩, 如去到vfe, 怕太焗

入院前度體溫, 醫院內帶口罩, 探病時間又短左, 出入噴酒精, 都ok。

男爵府

請教~

屋企有有冇3 防口罩? 普通3 防就可以,

我剛剛做完個小手術住左3 日,全房+ 醫護人員,都冇見到人哋帶N95 , 個個都係普通外科口罩

同埋記得帶外置充電/ 2 米長叉電缐,床頭個插蘇,距離張床好遠,2 米長啱啱好,可以一路用電話一路叉電

水晶宮

回覆樓主:

疫症期間我都入過一次院,仲要係養和。無人帶N95的,又唔係高風險活動。我拉埋廉喺自己嗰格內連口罩都無帶。

子爵府

太平公主 發表於 20-5-24 15:48
屋企有有冇3 防口罩? 普通3 防就可以,

我剛剛做完個小手術住左3 日,全房+ 醫護人員,都冇見到人哋帶N9 ...

多謝你提醒! 有,我有條3m果時大眾特價買!

三防口罩都有!超、三、銀、鵝,都有儲埋一兩包,一月時買落,一直唔太捨得用,點都估唔到要入醫院我打算用 小林製藥果隻「加濕三防」我估訓覺時會順服啲啲~

多謝你!

子爵府

Nbs 發表於 20-5-24 16:25
疫症期間我都入過一次院,仲要係養和。無人帶N95的,又唔係高風險活動。我拉埋廉喺自己嗰格內連口罩都無帶 ...

我初初重諗住買唔到N95就去撲下nask,聽左大家經驗 應該唔駛~ 家中貨可以應付~

安全過坐飛機(自我安慰)

首頁

尾頁

跳至