自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章

32歲的高海寧(高Ling)與44歲的前無綫音樂總監鄧智偉的緋聞傳足5年,據知,最近鄧智偉捲入桃色糾紛,但女主角不是高Ling,而是一名25歲的圈外女子K小姐(化名)。鄧智偉於今年2月到警署報案,稱遭一名女子恐嚇,但至今未有人被起訴,《蘋果》向警察公共關係科查詢,獲電郵回覆:「深水埗警署於2月18日接獲一名44歲男子報案,指他與一名女子因感情問題爭執,其後被她以言語恐嚇。警方經初步調查,拘捕一名25歲女子,涉嫌刑事恐嚇。她獲准保釋候查,於5月中旬向警方報到,案件由深水埗警區刑事調查隊第七隊跟進。」

《蘋果》日前聯絡到涉案的K小姐,相約在觀塘一大廈內接受訪問,身材嬌小的K小姐年約20餘歲,透露自己是單親媽媽,去年3月經做演唱會幕後朋友介紹認識鄧智偉,飯局後鄧主動找司機接載離開,雙方交換微信,不久便開始交往。她聲稱兩人於去年3月拍拖,今年1月分手,反面收場。

K小姐提供了多張與鄧智偉的微信對話截圖,指鄧智偉為人小心,拍拖期間從來沒有影過合照,但男方好識冧女,每日早晚都會在微信噓寒問暖,講「good morning」和「nitz」。去年5月,鄧智偉與高海寧突傳婚訊,當時高Ling回覆傳媒:「得啖笑!」K小姐為此多次以短訊質問男友:「咁係因為個八婆5月話結婚」、「個bxtch否認結婚,但冇否認同你拍拖。」等,鄧智偉起初都有O氹K小姐送攬攬公仔,後來疑嫌太煩,留言:「I didn't marry」、「But I have plenty girlfriends」,K小姐嬲爆回覆:「我覺得你好污糟,同咁多女人上床,同我唔用套。」鄧智偉亦不客氣提分手:「頂唔順可以bye」。

K小姐表示鄧一直聲稱與高海寧沒有拍過拖,她說:「佢實牙實齒話冇嘢,係記者亂咁寫,佢同樂瞳就真係拍過拖,鄧智偉覺得高Ling幫到佢,唔介意呢段緋聞繼續寫,博見報之嘛,佢仲話自己呢世都唔會結婚,因為冇錢。仲成日講到自己好多女朋友,但我上過佢屋企,裏面一啲女人嘢都冇。」鄧智偉和高Ling早前被發現取消追蹤對方的IG賬戶,K小姐稱是她的主意:「我好嬲,次次發脾氣,就迫佢取消關注。」記者問可覺得鄧智偉一腳踏兩船?她帶點猶豫說:「我唔知呀...我最近諗都覺得係,但鍾意都要信佢。」

鄧智偉近年轉戰北京發展,曾向K小姐透露公司陷財困,加上分隔兩地最終分手。K小姐曾想過挽留感情,但從K小姐提供的微信截圖可見,鄧智偉非常決絕,曾爆粗問候女方:「你X母,阻我工作,一定要死!」K小姐聲稱有報警指遭鄧智偉發死亡恐嚇,但未被受理,反而被警方以涉嫌刑事恐嚇拘捕,記者為此多次追問因由,她解釋:「佢惡人先告狀,口同鼻拗!我而家都踢咗保,但警方未畀番部電話我,話要再查。」她稱曾有人致電其公司指她被通緝,公司逼放無薪假,最終決定自行辭職,K小姐覺得好受委屈,所以才爆內幕。

《蘋果》聯絡鄧智偉求證,但沒有回覆。

侯爵府

2024年龍年勳章

鄧智偉你配唔起高Ling...

珍珠宮

高Ling早走早著。

珍珠宮

2024年龍年勳章

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

男爵府

回覆 Acaciacacia 的帖子

又一條世紀賤男

伯爵府

牛年勳章

回覆樓主:

花心男 遇著 惹火尤物

子爵府

daphneho28 發表於 20-6-2 19:05
回覆 Acaciacacia 的帖子

又一條世紀賤男

鄧都可能係賤男,但毒果報導要打個大大大折扣

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

鄧個樣已經夠醜架啦,個格仲咁添,真係..................
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

回覆樓主:

高ling身材禁好都唔要?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

個男咁醜樣 ,高寧可搵個更好,加油!

珍珠宮

回覆樓主:

個女人都唔係簡單
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

一睇個男人,就覺得玩女無數,不是好人。

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

woodpecker 發表於 20-6-2 19:05
毒果又站喺嫌疑犯果邊啦,俾刑事恐嚇疑犯渠道發聲。

話時話,毒果同美國咁close, 有冇報導美國而家漫延全 ...

毒果點會報導老板嘅衰嘢

男嘅咁衰,高ling真係快d同佢分手

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

candysandy 發表於 20-6-2 19:13
鄧都可能係賤男,但毒果報導要打個大大大折扣

撇除港聞/國際新聞,蘋果報娛樂新聞真係次次快而準

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

佢個樣真係衰到一個點

侯爵府

咁複雜

子爵府

男人個樣⋯⋯⋯⋯⋯⋯

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

如果係真,高Ling 早走早著

侯爵府

回覆樓主:

渣男兩邊呃女食?

定喺 高ling做小三啊?
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

首頁

尾頁

跳至