美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

洋房

我原本皮膚狀態正常, 冇毛囊炎,濕疹呀,敏感嘅問題。但係去完medilase 之後就咁,佢地話脫毛激發左入面嘅細菌而造成左毛囊炎。明明我未join之前都冇里個問題。大家有冇試過咁? 已經三日啦,又搽藥膏又係咁幫對腳做保濕都仲未退,又痕又腫又唔R得。我依家連訓覺都訓唔到。。。 重要驚佢留印,有冇人試過有咁嘅情況?

複式洋房

回覆 Oofff 的帖子

去睇醫生啦,可能對激光敏感

洋房

回覆 sillymak 的帖子

但係我頭幾次整都冇事,係之後治療師加大左度數先有咁嘅反應。本身係呢間嘢都比左成6皮野,再去搵皮膚科醫生跟真係好貴

大宅

嘩, 點解搞成咁
之前做左幾次都無事
做咩無端端幫你加大度數架
貴都要去睇醫生架
早睇早解決啊

洋房

medilase 打laser對腳出曬事,痕死!!!!

回覆 月師奶 的帖子

講真,真係勁嬲,我之前打打下,佢哋突然之間幫我加大度數,我以為加大度數係會完整啲脫倒啲毛咁我就話OK啦,加上佢哋冇同我講過加大完度數會搞到皮膚敏感到咁。之後對腳咁我就同佢地反映啦,佢地話係正常反應,叫我敷冰,搽cream,開冷氣。OK我做齊晒啦,我問佢我比佢地整到咁係咪姐係唔適合做,如果係可唔可以停左個plan,佢地就話冇事㗎,係正常,話我一開始join佢地已經解釋左做完之後係會有啲「蚊爛仔」。真係好笑,睇返幅圖,呢啲叫蚊爛仔? 叫inform左我個後果? 我依家係成對腳爛晒呀!
一路忍忍忍,忍成個星期等佢地退晒啲一粒粒,但係就成對腳都係印。恐怖到短褲都唔敢著,一開始我join就係想著短褲,依家搞到咁我重點著出街?我問佢地啲印點算,佢地話要比啲耐性,要等,等自己嘅新陳代謝整退佢地。。。 咁我問要等幾耐啦,佢重要好輕挑咁話半年到一年囉。OK,佢講到咁正常又會退啦,咁我等。
到之後佢地再約幫我整,整完又係咁,啲印仲變得深色左,我再問佢地,佢地就話深色左係因為每次做都有機會加深,可能係著短褲太陽曬深色左。我話我搞到咁已經冇再著短褲,係著寬腳褲,佢地就轉另一個講發,話係條寬腳褲同腳有磨擦先會咁。咁你想我著乜?

退唔倒plan又咁貴,今次隔左半年去做,博一博會唔會今次冇事,點知又係咁,售後服務都係咁差

比成6萬蚊買難受,比啲咁嘅服務我,全程就係將個責任退晒落我度,叫我自己買藥膏,自己買cream,自己食定敏感藥先上去。據我所知dermes(我個frd係個度整完有類似情況)如果見客人係咁嘅狀況會安排佢地敷藥,重要係成大罐抗炎cream厚敷再幫客人洗返乾淨。仲有見完出面啲醫生可以claim返啲啲錢。

我依家俾咁多錢join 呢間嘢咁多plan,換呢嘅係一對爛腳,同聽佢地講一堆我好似完全冇嘢做,日日可以係屋企幫對腳敷冰,搽cream,開冷氣嘅售後服務。我都有嘢做要出街,一出街就痕,問佢哋點算就教我去冷氣地方,叫我沖凍水涼!!! 姐係依家我要為左脫毛冇覺好訓,日日忍痕,日日攞曬啲時間幫對腳敷冰同搽cream,日日沖凍水涼,每次做完都丟錢落海搵醫生

好好好好後悔一開始join埋佢地其他部位嘅plan !!!

如果我知佢地會整到人地對腳咁,我一定唔會join!唔好再比佢地話乜淨係會生蚊爛仔嘅語言技術呃倒! 呢間嘢正垃圾,叫佢哋自己試下日日因為咁嘅嘢,痕到完全訓唔到,日日差唔多24 小時凍住對腳先冇咁唔舒服!
比咁多錢毛仲係度但係成對腳都係印呀!!!!

複式洋房

我有朋友都試過同你一樣開頭打無事,之後好似你咁最終要睇醫生,醫生開咗敏感藥食就無哂一粒粒亦都無痕,醫生話對激光敏感叫佢唔好再做激光脫毛,但我朋友都去照打,打完再食敏感藥。因為每個人體質唔同,隨着年齡增長皮膚真係差左好多!

洋房

回覆 sillymak 的帖子

唯有係咁啦,但係我最嬲都係佢地啲service。整個脫毛真係晒好多心機同時間,仲有精神上嘅折磨

大宅

Oofff 發表於 20-6-3 14:25
我原本皮膚狀態正常, 冇毛囊炎,濕疹呀,敏感嘅問題。但係去完medilase 之後就咁,佢地話脫毛激發左入面嘅 ...

我去H做完underarm有幾個一毫子大的紅印,紅印散了後隔了2星期仍留有深色印唔散。

洋房

YFYIP 發表於 20-6-4 23:28
我去H做完underarm有幾個一毫子大的紅印,紅印散了後隔了2星期仍留有深色印唔散。
...

你皮膚散熱慢。激光有熱能,我以前係D 及M 做完3星期先散, 不過有啲位置就冇事, 深色就唔關事,做激光唔會有深色印

洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

洋房

回覆 almachowo 的帖子

你三星期先散係指三星期先唔痕? 定係先退倒印?

民房

其實我同朋友都有類似問題,我係脫[妹妹]位置,自從有一次治療師加大左度數,果一晚有生左粒好似暗瘡嘅物體,又痛又紅,當時都有同治療師講真係好痛,治療師就會同你講你打咁細度數無用,長痛梗係不如短痛啦,依家加大左度數其實都係平時應該有嘅度數嚟㗎之類嘅說話,然後我同返佢哋講生左粒物體,佢哋都會一致同你講,正常㗎,過一排冇㗎啦,首先會用呢啲方法去拖延你,事隔都有差唔多一年了,我脫毛嗰個位置到而家都仲有兩粒紅咗好似暗瘡嘅物體唔退。但由於而家懷孕我打算處理好自己手頭上嘅事我就會去同呢間公司理論,我俾咗錢出嚟,唔單止冇得到應有嘅效果,換來嘅係生兩粒好核突嘅嘢,我絕對明白你嘅感受,我真係好想搵晒所有曾經受害者出嚟,去消委會投訴

大宅

Oofff 發表於 20-6-3 14:25
我原本皮膚狀態正常, 冇毛囊炎,濕疹呀,敏感嘅問題。但係去完medilase 之後就咁,佢地話脫毛激發左入面嘅 ...

6萬?脱咩位?

首頁

尾頁

跳至