懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

一到夏天屋企就好多曱甴、衣魚出沒,最近買左支曱甴藥餌(針管型)返嚟點知話孕婦唔可以接觸,咁嘅情況下自己唔掂,叫c6 幫我放餌又得唔得呢?

男爵府

2021勳章

1201Lemon 發表於 20-6-28 22:31
一到夏天屋企就好多曱甴、衣魚出沒,最近買左支曱甴藥餌(針管型)返嚟點知話孕婦唔可以接觸,咁嘅情況下自 ...

你唔好掂到就得
我懷孕時有用曱甴煙霧旦清奶奶屋企既小強,清完曱甴抹乾淨掃乾淨先入去坐月

曱甴煙霧彈放完後,落曱甴藥,再隔一個月再放彈多一次,然後放曱甴屋同轉新曱甴藥,奶奶屋企由第1次用完煙霧旦掃到70幾隻小強屍體,係細細隻個d德國曱甴,最後清干淨晒

大宅

kissapplegirl 發表於 20-6-28 23:02
你唔好掂到就得
我懷孕時有用曱甴煙霧旦清奶奶屋企既小強,清完曱甴抹乾淨掃乾淨先入去坐月

70隻小強,幫佢滅族

我都好想炸啊,屋企有曱甴炸彈未陀bb 之前已經想炸但係c6 又話煩所以一路擺左係度,到而家有左之後更加多左藉口唔炸,佢話驚抺得唔乾淨殘留左係度驚第時bb 唔小心食左落肚,於是乎就搵左隻曱甴藥餌返嚟,本來想自己放藥,點知大大隻字寫住孕婦/哺乳中都要避免接觸到,好傷心,諗住終於可以搞掂屋企入邊啲害蟲,但c6 見到之後就話啲藥餌係化學野對我同bb 都唔好,好想偷偷地自己整左去算數,唔使求佢幫我整,但又驚比佢發現之後仲衰,仲要啱啱又係廚房見到隻手指公咁大嘅出現,自己又唔夠膽拍,c6 又唔係屋企,得返老爺係房訓緊覺,都唔知點算好

男爵府

2021勳章

1201Lemon 發表於 20-6-28 23:36
70隻小強,幫佢滅族

我都好想炸啊,屋企有曱甴炸彈未陀bb 之前已經想炸但係c6 又話煩所以一路擺左 ...

就係趁屋企無任何bb用品時炸左佢,清晒d小強,到時全屋大清洗抹乾淨就得
你接受到小強係bb床,bb用品行過?
我當時同老公講左如果奶奶屋企仲有一隻我都唔會過去坐月,我接受唔到小強係bb用品上行過,如果你夜晚輕易就係廚房見到一兩隻,你屋企一定有一窩,煙霧彈係殺唔到曱甴卵,要等一個月後孵化出嚟再炸一次
我奶奶屋企當時係嚴重到我半小時數到10隻德國小強通屋走,佢地仲解釋係渠口爬入屋,明明都住左成個家聚小強啦

男爵府

2021勳章

kissapplegirl 發表於 20-6-28 23:45
就係趁屋企無任何bb用品時炸左佢,清晒d小強,到時全屋大清洗抹乾淨就得
你接受到小強係bb床,bb用品行過? ...

俾着我都會咁唸!梗係趁屋企未有B炸咗佢,炸完仲有時間全屋抹乾淨,依家唔炸唔通等生完炸要個B一齊聞,定係決定等到佢10歲都唔搞任得啲曱甴繁殖?

大宅

kissapplegirl 發表於 20-6-28 23:45
你接受到小強係bb床,bb用品行過? ...

我係屋企見到嘅都係一家大細,c6 仲要話個個家庭都有小強架啦,除非係唔煮飯嘅姐,有還有害蟲嚟架嘛緊係要趕盡殺絕,唔可以係屋企出現,特別係有左小朋友之後,我見過最過份果次係隻細強捐左入廚房個磁磚入邊,而家叫老爺封左個窿,不過都係治標唔治本,加上唔知點解佢地又鍾意開大廚房隻窗,就算本身屋企無都有機會係出邊爬入屋,越講越想盡快放藥餌加放曱甴彈

首頁

尾頁

跳至