婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

我上次見男家人,係五年前,仔仔出世,喺醫院見嗰幾個鐘。

因為六,七年前鬧過場大交,所以大家斷絕左來往,平時衹係我老公自己返去食飯,就算過年,我同個仔都無跟。

初初覺得自己都好衰,但男家都一樣當我透明,久而久之,真係變左陌生人啦!

坦白講我個心態覺得係幾輕鬆,煩少好多嘢。但係心痛老公兩邊不是人啫,其實老公一早知道自己屋企人多,而且本身都唔算和諧,佢自己同6299都唔親密,仲點要求我呢個新抱要同佢哋好close呀!

希望老公唔算做左夾心人,係真心覺得哩個相處方式,係最適合大家啦!

複式洋房

寶貝兒 發表於 20-7-2 02:51

我哋都同妳一樣...有時真係相處唔到(emoji)都冇辦法!我個囡都係見過兩次嫲嫲(emoji)嘗試將關係處理好...但最後都唔成功!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

如果你老公支持你做法
其實冇問題
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

同感!我都係同男家鬧咗場大交,之前都忍咗佢哋好耐,所以繼絕咗來往,已無見幾年,呢個相處方式係最舒服

大宅

支持!我都係鬧曬交 我連大肚生埋都冇同男家班人講 陌路人咁樣最舒服

別墅

Butao 發表於 20-7-2 16:47
支持!我都係鬧曬交 我連大肚生埋都冇同男家班人講 陌路人咁樣最舒服

其實我生細仔時,都冇打算通知男家。點知最後C6都係叫咗佢父母黎醫院睇孫。 我一見到佢哋,好串嘴咁同C6講咗句 : 你做乜叫佢哋嚟呀,大家當頭黑哂面

之後就再無見面,都有五年啦!

男爵府

我都冇見我生我老公嗰個人好耐,連把聲都吾想聽,吾見就最好,最緊要自己舒服同自己冇做錯

Astra00    發表於 20-9-18 12:25
Giyueng    發表於 20-7-5 09:33

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

樓上咁多位,因乜事同男家反晒面,講唔講得?

洋房

你老公有無講過做夾心好辛苦? 無就ok既,最怕就係男家比說話你老公聽,不過我好羨慕你,我都想可以遠離佢地

別墅

Kavii111 發表於 20-7-3 13:51
你老公有無講過做夾心好辛苦? 無就ok既,最怕就係男家比說話你老公聽,不過我好羨慕你,我都想可以遠離佢 ...

佢頭一年都有問我返唔返去做節,可能say no得多,漸漸都無再問啦!

大宅

回覆樓主:

我,唔會見男家既人
大家無謂勉強

男爵府

我都係咁而家生活過得不知幾輕鬆, 仲要連老公都冇同佢哋聯絡, 之前都係我帶啲小朋友返去食飯結果有一年「佢」喺條街度鬧我之後大家就再冇一齊食過飯!

大宅

回覆樓主:

一樣係冇見幾年,自此之後生活煩少一樣嘢,再唔會因為勉強自己見完之後心情極度差

禁止訪問

別墅

我都冇見男家啲人
初初同奶奶住
我奶奶話見到我眼火爆血壓高,叫我唔好係度
我話好呀!你自己講架!
我就返左娘家了
幾開心

大宅

你老公會體諒, 真係好好.

禁止訪問

禁止訪問

大宅

無眼屎乾淨盲

水晶宮

我以前都幾介懷呢方面,生完細b,見清好多野,心淡。決定直程人肉布景板都費事做,不出席算,無謂比個機會人地係我老公面前做戲啦。係我老公面前扮晒對我好,我老公一不在場就露晒真面目。假到死。我最討厭雙面雙人及大話語言偽術的人。

首頁

尾頁

跳至