網購天地

跳至

首頁
12345...15

尾頁

翡翠宮

銀聯60減8美元優惠,由3月開始玩現在都未完。以今日匯率大約422減56人仔。

不過下下要買422都唔容易,其實可以買422元電子京東e卡,即減56,之後當422元現金慢慢用。唔須要一次過用一張,例如買100蚊,張卡就會剩返322元。
***留意,要有大陸銀行户口實名咗京東賬號,先用到京東e卡;而e卡只買到自營非圖書商品。***

禮品卡店:
https://u.jd.com/crbMPI
掃落少少有自定金額嘅電子禮品卡

每張銀聯卡有5次即減機會,要先登記後付款。
https://m.unionpayintl.com/online-instant-discount-promotion-2020-oversea

我6月底都買咗8張,不出十幾日已經用咗4張

Cheuk2012    發表於 20-7-12 22:35

翡翠宮

回覆樓主:

又假如要買¥1600,可以一次過用4張422元京東e卡,變相¥1600打87折;好過直接用銀聯只減到¥56。

珍珠宮

回覆樓主:

可詳細教每步怎做,未用過,要用大陸銀聯卡?

大宅

lyh80115 發表於 20-7-11 11:22
銀聯60減8美元優惠,由3月開始玩現在都未完。以今日匯率大約422減56人仔。

不過下下要買422都唔容易,其實 ...

樓主,我已經用左回鄉証做實名,要唔要再用大陸銀行做實名?應該點做

翡翠宮

fitman 發表於 20-7-11 13:48
樓主,我已經用左回鄉証做實名,要唔要再用大陸銀行做實名?應該點做

京東已實名?設定咗支付密碼,就可以用到京東e卡。

大宅

lyh80115 發表於 20-7-11 13:51
京東已實名?設定咗支付密碼,就可以用到京東e卡。

係京東話我實名,同也設置支付密碼,是否就可用到e卡?

翡翠宮

fitman 發表於 20-7-11 13:54
係京東話我實名,同也設置支付密碼,是否就可用到e卡?

咁應該可以。等陣詳細講下點買法。

翡翠宮

sochui 發表於 20-7-11 12:34
可詳細教每步怎做,未用過,要用大陸銀聯卡?

禮品卡店鋪首頁,揀自定義電子卡。自己填金額,目標係超過60美元,今日¥421就夠,獲取方式揀「京东支付密码」,提交訂單後隨即轉到收銀台,但會發現並没有銀聯選擇……

翡翠宮

回覆樓主:

出番首頁,入番待付款訂單,直接點「去支付」,就會見到有雲閃付揀。確認支付,如果手機有裝咗雲閃付app,就會喚起雲閃付app,之後選擇雲閃付綁定嘅香港銀聯信用卡進行付款操作,完成後會顯示減咗56.02元,實付364.98。

男爵府

回覆樓主:

師兄,我照你的連結登記了大陸銀聯戶口。然後按你給的連結去買e-card。但係冇你所講的自定義金額,收款亦係收足,所以未買。可以再教教我嗎?

翡翠宮

frombetter 發表於 20-7-11 14:21
師兄,我照你的連結登記了大陸銀聯戶口。然後按你給的連結去買e-card。但係冇你所講的自定義金額,收款亦係 ...

參考8樓、9樓。用香港銀聯信用卡著數啲喎。

珍珠宮

lyh80115 發表於 20-7-11 14:16
出番首頁,入番待付款訂單,直接點「去付款」,就會見到有雲閃付揀。確認支付,如果手機有裝咗雲閃付app, ...

只可用香港銀聯卡才有得減?

翡翠宮

sochui 發表於 20-7-11 14:26
只可用香港銀聯卡才有得減?

大陸銀聯卡都得,只要62或81開頭,有得用香港卡當然用香港卡好啲,可以香港還款,有啲卡有10倍積分,例如建行、中銀鑽石卡等。

男爵府

lyh80115 發表於 20-7-11 14:24
參考8樓、9樓。用香港銀聯信用卡著數啲喎。

唔該,要再登記,試下先。用云閃付?

珍珠宮

lyh80115 發表於 20-7-11 14:29
大陸銀聯卡都得,只要62或81開頭,有得用香港卡當然用香港卡好啲,可以香港還款,有啲卡有10倍積分,例如 ...

末用過香港銀聯卡在網購,滙率如何?要手續費?在香港怎找人仔卡數?

云閃付綁不到大陸銀行卡,怎辦

翡翠宮

frombetter 發表於 20-7-11 14:31
唔該,要再登記,試下先。用云閃付?

手機有裝雲閃付app就用雲閃付,無裝會畀你填卡號、到期日等資料作一次性付款。

翡翠宮

sochui 發表於 20-7-11 14:32
末用過香港銀聯卡在網購,滙率如何?要手續費?在香港怎找人仔卡數?

有邊張銀聯信用卡?可以直接PPS還港幣,銀聯卡匯率一般都幾好,不同銀行有差異,有啲銀行例如建行最近匯率比找換店更好。
亦可以直接用人民幣還款,唔同銀行方法又有啲唔同……一言難盡。

珍珠宮

lyh80115 發表於 20-7-11 14:36
有邊張銀聯信用卡?可以直接PPS還港幣,銀聯卡匯率一般都幾好,不同銀行有差異,有啲銀行例如建行最近匯率 ...

aeon銀聯

翡翠宮

sochui 發表於 20-7-11 14:32

你要用大陸銀行卡登記嘅大陸手機號注册一個雲閃付賬號,就可以綁到該大陸銀行卡。

男爵府

lyh80115 發表於 20-7-11 14:29
大陸銀聯卡都得,只要62或81開頭,有得用香港卡當然用香港卡好啲,可以香港還款,有啲卡有10倍積分,例如 ...

請問今日滙率係咪要買¥422就啱?

首頁
12345...15

尾頁

跳至