潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今朝睇到四個銀行sms 顯示凌晨係farfetch 買咗幾萬蚊野 嚇到即時打去銀行停咗張卡, 大意上次買野冇untick *save card*
再login睇返啲野全部寄去我屋企 唔知係咪farfetch 自己搞錯?

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

xsyu 發表於 20-7-28 16:19
今朝睇到四個銀行sms 顯示凌晨係farfetch 買咗幾萬蚊野 嚇到即時打去銀行停咗張卡, 大意上次買野冇untick ...

網上有人講過。即前track record顯示送埋野去你屋企添。但你完全有收過。

https://www.facebook.com/HKcareerdoctor/videos/1001357016949631/?extid=D3QgDvKg70Vu0tKx

男爵府

jenniferK 發表於 20-7-28 16:34

網上有人講過。即前track record顯示送埋野去你屋企添。 ...

咁啲野去咗邊 ?佢地話幫我查單

大宅

似係類似ge事我有frd試過用間酒店booking網,都係唔小心save左信用卡資料,之後無啦啦被碌左皮幾

大宅

回覆樓主:

我前幾星期同樓主發生一模一樣,order咗2單,一單 cancel一單寄去我屋企,我係因為dhl send message話會送件我先 check, 打去farfatch講咗有呢件事, 佢叫我cancel,張卡, 但係因為件貨真係寄咗嚟我屋企,我寄返去 refund就冇事

wcpcelia    發表於 20-7-29 11:33

男爵府

bbg9 發表於 20-7-28 18:00
我前幾星期同樓主發生一模一樣,order咗2單,一單 cancel一單寄去我屋企,我係因為dhl send message話會送 ...

咁都好彩 件野真係寄去你屋企地址 有得refund
最怕最終寄咗去第二度

大宅

今朝睇到四個銀行sms 顯示凌晨係farfetch 買咗幾萬蚊野 嚇到即時打去銀行停咗張卡, 大意上次買野冇untick ...

我朋友上次又係口咁,話寄公司,以為收到再refund. 之後原來個賊改地址,DHL冇通知,最後一定係冇收到, Farfetch 又唔多理。朋友最終報警處理。你快d check 下DHL.

男爵府

overbebe 發表於 20-7-28 23:13
我朋友上次又係口咁,話寄公司,以為收到再refund. 之後原來個賊改地址,DHL冇通知,最後一定係冇收到, Fa ...

係呀 我都打了去DHL 佢話除非寄件人改地址 否則其他人改唔到

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

xsyu 發表於 20-7-28 23:58
係呀 我都打了去DHL 佢話除非寄件人改地址 否則其他人改唔到

睇我上文的video。中途有人通知dhl改地址。
work hard PLAY hard

珍珠宮

我星期日又係咁情況呀! 收到銀行SMS話有個2萬幾蚊嘅transaction, 我即刻打去銀行否認兼cut card. 但上Farfetch個網我已經login唔到, 於是寫email去Farfetch. 最終今朝收到email話係fraud transaction會cancel個order同退款.

但重要再等cs打來睇下點reactivate返個Farfetch account.

男爵府

其實有咩辦法可以取消之前save左嘅卡資料呢?

伯爵府

wing51110 發表於 20-7-29 11:17

是但落個order 之後 check out 睇吓有冇已經 saved credit card details, 有就 delete 咗佢然後返出去,記得取消埋件貨

男爵府

Rattie 發表於 20-7-29 11:42
是但落個order 之後 check out 睇吓有冇已經 saved credit card details, 有就 delete 咗佢然後返出去,記 ...

ok

侯爵府

即刻delete 咗 credit card info. 多謝提醒!

複式洋房

我都試過,呢間farfetch真係好垃圾,我來來回回又email又打去CS,最後覆我唔係fraud transaction,勁嬲!仲要騙徒明顯係慣犯,識得經DHL system改地址,又喺我電話加多2個no. ,等我收唔到DHL送貨SMS。好在我login 到a/c,cap低tracking no.,再搵DHL要求佢講出送咗去邊,報埋警,搞咗4個月銀行條數先out返出嚟。

男爵府

moniy 發表於 20-7-29 09:12
我星期日又係咁情況呀! 收到銀行SMS話有個2萬幾蚊嘅transaction, 我即刻打去銀行否認兼cut card. 但上Farf ...

我通知咗farfetch 之後戶口就freeze 咗了 login 唔到 今朝收到條email 比我reset password 可login 了

男爵府

wing51110 發表於 20-7-29 11:17

佢最麻煩就係呢個 係check out 嗰版先至改到 payment info

男爵府

agnescici 發表於 20-7-29 15:51
我都試過,呢間farfetch真係好垃圾,我來來回回又email又打去CS,最後覆我唔係fraud transaction,勁嬲!仲 ...

佢地剛email 我最近好多fraud transactions喎 你可能發生比較早?
我因為有件野截唔到送咗上機了 farfetch 只覆我會盡量不發貨 我即打電話去DHL 第一次話改吾到收件人地址 叫我放心 仲天真諗住到時退。諗下唔對路 第二次再call 叫佢地唔好送黎 再問落去先知原來個電郵都比佢地改埋 電話係又加多個數字⋯後來dHL 再打比我farfetch 己指示咗佢地不派件

男爵府

jenniferK 發表於 20-7-29 08:45
睇我上文的video。中途有人通知dhl改地址。

打第二次去DHL索性拒收 另一個staff 就同我講

複式洋房

xsyu 發表於 20-7-29 17:33
佢地剛email 我最近好多fraud transactions喎 你可能發生比較早?
我因為有件野截唔到送咗上機了 farfetch ...

我大概係今年3月發生,同期我識有2個朋友都係類似情況。我同你一樣,email被改,所以我哋唔會收到order confirmation email ,要到銀行sms扣數先知,farfetch都係覆我截唔住。

首頁

尾頁

跳至