潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我都試過,呢間farfetch真係好垃圾,我來來回回又email又打去CS,最後覆我唔係fraud transaction,勁嬲!仲要騙徒明顯係慣犯,識得經DHL system改地址,又喺我電話加多2個no. ,等我收唔到DHL送貨SMS。好在我login 到a/c,cap低tracking no.,再搵DHL要求佢講出送咗去邊,報埋警,搞咗4個月銀行條數先out返出嚟。

複式洋房

xsyu 發表於 20-7-29 17:33
佢地剛email 我最近好多fraud transactions喎 你可能發生比較早?
我因為有件野截唔到送咗上機了 farfetch ...

我大概係今年3月發生,同期我識有2個朋友都係類似情況。我同你一樣,email被改,所以我哋唔會收到order confirmation email ,要到銀行sms扣數先知,farfetch都係覆我截唔住。

複式洋房

van2man 發表於 20-11-24 01:31
我宜家有同樣情況, 個account 個電話號碼俾人改咗唔知,跟住俾人改左個DHL delivery address. 宜家件貨俾 ...

Farfetch 通常都1、2日內會覆,但應該都會答你貨係經你a/c order,唔係盜用之類。

銀行果邊你已cut card,同佢講係盜用,咁你只會掛住咗條數,暫時唔使還,記住問佢拎返個case no. for reference.

同時,你要打去/email反詐騙中心報案,通常要成個禮拜先覆。之前我實在太心急,自己走咗去附近警署報案,最好你迫DHL果邊話你知件貨送咗去邊,多d資料。咁警察果邊就調查,搞咗成2個月,警察再通知我銀行會消返條數。Farfetch 係唔會refund,最後只係visa/master幫我哋食咗條數。

首頁

尾頁

跳至