潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2020勳章

係咪唔可以幫人排錶架?係之前的職員太寬鬆?定係呢個太職員嚴緊?

我買過幾次R錶,職員教我,用我名買一隻,排一隻hit款。然後用我老公名買一隻,排一隻hit款。購買過程好順利的。

事源我老豆去買錶(十頭萬嘅datejust),我叫老豆幫我排隻Submariner。貨到,老豆同我去攞錶,入到去知道係我買後:

Sales:咁樣唔得架喎,要用家自用。

我:係自用啊,我自己戴,唔係攞黎炒啊。

Sales:自用,即係要X生(我爸)自用,唔係你。我淨係可以度X生隻手,你俾完錢自己出去揾人改錶帶啦……(搞一輪不情願下幫我改)

成個過程,好冷淡,而我一直被當透明咗……甚至冇認真check錶,我就嗱嗱淋俾錢走人。

伯爵府

2020勳章

BGCOME08 發表於 20-7-31 13:06
係咪唔可以幫人排錶架?係之前的職員太寬鬆?定係呢個太職員嚴緊?

我買過幾次R錶,職員教我,用我名買一 ...

真係唔可以幫人排

子爵府

2020勳章

eehhmm 發表於 20-7-31 13:15
真係唔可以幫人排

但我之前用我名買咗一隻,個職員都幫我排一隻hit款俾我老公喎,佢絕對冇講過話咁唔得,淨係講過話邊個排,就邊個俾錢。

成日上網都見到話有人幫人排幫人買,我真係唔知唔可以咁喎。

大宅

最後佢要你老豆比$,唔可以用你張卡?

子爵府

2020勳章

IU18 發表於 20-7-31 14:19
最後佢要你老豆比$,唔可以用你張卡?

呢個我知,不嬲都係邊個排,邊個俾錢。阿A排,就要阿A look卡,一係就俾現金。

大宅

咁如果排的時候,已表明係買黎送比人又得唔得呢?

子爵府

2020勳章

IU18 發表於 20-7-31 14:32
咁如果排的時候,已表明係買黎送比人又得唔得呢?

我唔知,所以上黎問。

但我之前排,都講明係幫老公排,都順利買到。係今次先俾人冷言冷語對待……

男爵府

2020勳章

BGCOME08 發表於 20-7-31 13:24
但我之前用我名買咗一隻,個職員都幫我排一隻hit款俾我老公喎,佢絕對冇講過話咁唔得,淨係講過話邊個排, ...

正常

伯爵府

2020勳章

BGCOME08 發表於 20-7-31 14:29
呢個我知,不嬲都係邊個排,邊個俾錢。阿A排,就要阿A look卡,一係就俾現金。
...

正常認錢唔認人

別墅

BGCOME08 發表於 20-7-31 14:36
我唔知,所以上黎問。

但我之前排,都講明係幫老公排,都順利買到。係今次先俾人冷言冷語對待…… :zombi ...

搵唔到之前幫你排開嗰個職員?

子爵府

2020勳章

icecreaming 發表於 20-7-31 14:58
搵唔到之前幫你排開嗰個職員?

揾到,我買開果個,幫佢買咗幾次錶,肯定唔會咁啦。

今次係我老豆買,佢自己求其貢入一間金行買,我撘單叫佢排錶啫。所以大家唔同sales。

公爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我係周大叔買幾隻都無呢個情況,我估係個sales問題,我幫朋友排都可以,不過hit款,張咭要寫我名,但係依家新嘅咭已經唔需要落名了

子爵府

2020勳章

eehhmm 發表於 20-7-31 14:55
正常認錢唔認人

正常係啦我估,如果唔係都唔會聽到D人成日話撘朋友排同買啦……。

子爵府

2020勳章

fannychan1213 發表於 20-7-31 15:10
我係周大叔買幾隻都無呢個情況,我估係個sales問題,我幫朋友排都可以,不過hit款,張咭要寫我名,但係依家 ...

係囉,我之前幫老公排,張卡都係寫我名。我新買呢隻,都係新卡唔洗寫名的。不過我係周乜乜買。

其實如果佢認為,唔俾老豆幫得女排咪算囉,你唔講我又唔知唔排得,都唔洗黑哂面,冷言冷語對客啫……

子爵府

BGCOME08 發表於 20-7-31 13:06

我買過幾次R錶,職員教我,用我名買一 ...

買得好唔開心咁~始終都幾萬蚊野,唔係街市買菜比人串,一點服務都無。

子爵府

2020勳章

fannychan1213 發表於 20-7-31 15:10
我係周大叔買幾隻都無呢個情況,我估係個sales問題,我幫朋友排都可以,不過hit款,張咭要寫我名,但係依家 ...

咁你有冇帶埋你朋友一齊去攞錶?試錶?定你自己攞完就俾你朋友?係咪都係要用你卡俾錢?

子爵府

2020勳章

Locherry1215 發表於 20-7-31 15:20
買得好唔開心咁~始終都幾萬蚊野,唔係街市買菜比人串,一點服務都無。
...

係今次先咁,之前未試過咁,我都估唔到……

子爵府

BGCOME08 發表於 20-7-31 15:23
係今次先咁,之前未試過咁,我都估唔到……

請問邊間排到?

子爵府

2020勳章

Locherry1215 發表於 20-7-31 15:25
請問邊間排到?

邊間其實唔係重點,我覺得係只要你有幫佢買過其他錶,就多數都排到。

大宅

佢態度咁差嘅,可以投訴佢
其實改錶帶上14樓,或者求其一間勞力士專賣店 ,都可以幫你改㗎喎。

勞力士專賣店佢係代理商,佢有呢D售後服務提供㗎, 我試過拎一隻英國水貨錶去周XX改錶帶係得嫁, 完全冇幫襯任何嘢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊