自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
有冇人同我一樣,聽到他的歌聲,很懷念!
夜雨聲更加聽到我眼濕濕

瑪瑙宮

2020勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

Mikiwong 發表於 20-8-1 21:34
夜雨聲更加聽到我眼濕濕

英喎??

唔係文或傑喎??????

大宅

夜雨聲更加聽到我眼濕濕

伯爵府

2020勳章

夜雨聲更加聽到我眼濕濕

冇眼濕濕喎,只可以講佢都可以代表70年代

大宅

2020勳章

回覆樓主:

第一次真正聽佢唱歌,原來佢把聲好似許冠傑

wcpcelia    發表於 5 天前

水晶宮

2020勳章

佢唱無情夜冷風好有意境,作曲填詞包辦

子爵府

夜雨聲更加聽到我眼濕濕

上星期都有佢, 已覺得有些感慨

男爵府

2020勳章

佢唱個2首歌, 係佢自己一手包辦喎

男爵府

牛牛bb 發表於 20-8-1 21:45
同感!

男爵府

2020勳章

許冠英 & 許冠傑好好感情, 以前經常去許冠傑家

水晶宮

2020勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

~香奈兒~ 發表於 20-8-1 21:41
第一次真正聽佢唱歌,原來佢把聲好似許冠傑

水晶宮

2020勳章

回覆樓主:

許冠英把聲唱歌其實真係幾好聽
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

珍珠宮

2020勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

夜雨聲更加聽到我眼濕濕

有,老公一聽到佢唱就講,上周日先煲完佢既歌

水晶宮

2020勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

見到他滿是唏噓,感歎命運!

侯爵府

2020勳章

restahaus 發表於 20-8-1 21:50
許冠英 & 許冠傑好好感情, 以前經常去許冠傑家

[/sm

伯爵府

2020勳章

回覆樓主:

見到佢出場,我都坐定定聽。
哥同細佬太出色,相比下,佢變得比較遜色,其實佢都好有才華

子爵府

2020勳章

牛牛bb 發表於 20-8-1 21:45

今晚冇睇,上次睇到佢都覺得感概。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

大宅

2020勳章

其實佢都好有才華,又識作曲。

子爵府

2020勳章

waic 發表於 20-8-1 21:58
見到佢出場,我都坐定定聽。
哥同細佬太出色,相比下,佢變得比較遜色,其實佢都好有才華 :fo ...

係,佢都有佢既才能,想當年佢都拍了好多戲,好灰諧搞笑。懷念佢。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

男爵府

2020勳章

小時候聽陳秋霞唱「請你留一個夢」,覺得旋律好聽,之後再聽許冠英唱這歌,他演繹得更幽怨

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊