懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

del

水晶宮

各位已生產的媽咪, 有時間請提供你哋至愛的資料:

Name Date M/F Weight
garrickmum 25/4 Boy 3.8磅
麥兜媽媽 14/5 Boy 5.3磅
zoebaby 20/5 Boy 5.6磅
sillyhp 20/5 Boy 6.2磅
菜菜子媽媽 21/5 Boy 7.6磅kathy_lobb 21/5 Boy 6.7磅Maria 22/5 Boy 7磅
cat-ee 26/5 Boy 7.6磅
天賜晶瑩 27/5 Boy 7.5磅
SS+s 28/5 Boy 7.5磅
keio 29/5 Girl 6.3磅
公喜哂~

大宅

埋黎報到先!

剛剛又去完健康院產檢,仍然一切正常。如果下星期仲未生,佢地就係寫紙叫我去催生架啦! 希望唔駛啦!

大宅

Adayy,

How are you?! have not heard from you for sometimes already, hope everything is fine.

洋房

Hello, 我係新加入09年6月預產的媽媽, 預產期係15/6, 現在放緊產假, 請多多指教...

水晶宮

原帖由 estheric 於 2009-6-1 20:11 發表
Hello, 我係新加入09年6月預產的媽媽, 預產期係15/6, 現在放緊產假, 請多多指教...
welcome~

大宅

YEAH!
終於等到第4part la!!!
大家未生既媽媽...你地ok嗎???
諗返之前未生既個幾星期到...真係有d作m既feel架...大家可以留意下la...hoho!!!

報告下湊b生涯先...
菜菜子退左黃la!而家比佢食全人奶....佢每次食左一邊大概15-20分鐘到就訓左...有時可以頂到兩個幾鐘...有時就只頂到一個鐘....
半夜餵係最辛苦....真係攰架~~~
不過為左佢好...盡撐la!
老公有時都想幫下手...用樽餵人奶...等我可以休息下...但亞b唔太like bottle feeding...sigh!

今日去左健康院比姑娘睇哺乳技巧...姑娘話ok...bb又有重(出世3.47kg...而家day11 3.79kg)!

過兩日再返去睇黃...希望到時再重多dd la!!!

子爵府

原帖由 CM1234 於 1-6-2009 20:09 發表
Adayy,

How are you?! have not heard from you for sometimes already, hope everything is fine.

hello bk sis, i m still in the hospital n racing with the time, my bp is still very high, today is still 105/ 152, need to increase the dorsage, need to stay in bed most of my time, i keep eating n sleeping, hope my bb girl can grow 1 -2 lbs more la, the doctor also want her to out after wk 37, i m now in wk 36/ 3 days, i have injected the steroid to strenthen the functions of her lung, i do need the supports fr u all ,thanks GOD, my mum back hk last saturday, at least i have someone to rely on, n since several of my best fdns are working in the hospital which i stay, they do come n visit me n support me la.............btw, congraulations to all new born bb..........
Prayer is both a gift of grace and a determined response on our part.

大宅

嘩..PART 4 啦....大家一齊加油!!!
未生的媽咪就一切順利..
生左的媽咪就同BB都健健康康!!

大宅

加油!! 菜菜子好叻仔! 食多d 奶奶, 快高長大!!

原帖由 菜菜子媽媽 於 09-6-1 20:23 發表
YEAH!
諗返之前未生既個幾星期到...真係有d作m既feel架...大家可以留意下la...hoho!!!

報告下湊b生涯先...
菜菜子退左黃la!而家比佢食全人奶....佢每次食左一 ...

XXX

[]

大宅

菜菜子媽媽, 想問下全人奶的話, 咩時間泵奶好呢? 我想儲奶, 因為星期四/五都要出街

原帖由 菜菜子媽媽 於 09-6-1 20:23 發表
YEAH!

報告下湊b生涯先...
菜菜子退左黃la!而家比佢食全人奶....佢每次食左一 ...

XXX

[]

大宅

加油呀!

原帖由 adayy 於 09-6-1 20:25 發表

hello bk sis, i m still in the hospital n racing with the time, my bp is still very high, today is still 105/ 152, need to increase the dorsage, need to stay in bed most of my time, i keep eating ...

XXX

[]

大宅

大家未生既MAMA努力.我就一D動靜都無.

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

嘩, 咁快PART 4喇, 等我又黎報到先.
由於我個肚越來越大, 所以我決定返到星期三就放假, 專心等BB出世lu..各位未生既媽媽一齊加油, 生左既媽媽俾心機湊bb, bb快高長大

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

hello bk sis, i m still in the hospital n racing with the time, my bp is still very high, today is still 105/ 152, need to increase the dorsage, need to stay in bed most of my time, i keep eating ...

Hi, Adayy,

Glad to hear from you, take care, we will support you...

民房

等我又嚟報到先;我預產期19/6,不過會响08/06下星期一在法國醫院開刀,超緊張!
各位準媽咪,妳哋心情又係點?分享吓!

大宅

加油呀...雖然我地去唔到醫院探你..但係每個0906媽媽都為你打氣架...

大宅

佢真係唔叻...食食下就訓....
有時都唔知佢係唔係飽...好想索性比奶粉佢食....haha!

原帖由 garrickmum 於 09-6-1 20:50 發表
加油!! 菜菜子好叻仔! 食多d 奶奶, 快高長大!!

大宅

其實我都係le兩日先試全人奶咋....因為之前佢黃我就比佢食奶粉先~~~
我而家就夜晚12點前個餐唔埋身餵...餵pump左出黎既人奶lor...因為想夜晚訓多少少....
咁就12點前會泵左le餐奶奶出黎....
等到半夜佢喊先埋身餵lor...
不過仍在摸索中...

如果你出街街既話...係咪應該出去前泵定le?等你出到去冇咁乳脹ma!!!

想問下你....你個小b食咁耐人奶...d便便係點架?
菜菜子一食人奶d便便就好希....黃色有少少粒粒榨咁....仲要係餐食餐痾....個pat都紅埋呀~~~

原帖由 garrickmum 於 09-6-1 20:53 發表
菜菜子媽媽, 想問下全人奶的話, 咩時間泵奶好呢? 我想儲奶, 因為星期四/五都要出街

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

part 4 la..恭喜甘多位已生mami,你地要加油ar,湊bb真係好辛苦架.

未生既都要加油ar,好快就到我地架啦..呵!!!

報告一下我既情況先.明天我36wks
我預產期係0630,希望我唔好真係要等到月尾先生啦.因為而家都已經好辛苦..haha
想唔返工,但又未安定晒d野.而家plan返埋19/6,希望真係放到啦.

首頁

尾頁

跳至