自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

雖然唔係連續、但Zoom、youtube、電視都有兩三個鐘、又無得出街、真係大件事。

珍珠宮

No eye see

侯爵府

每天zoom上堂4小時
之後看電視1小時

小一

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

每日睇10個鐘
鬧過打過電視都掟爛左1個啦

想認識多啲屯門友

水晶宮

小艾美 發表於 20-12-14 22:21
每天zoom上堂4小時
之後看電視1小時

真係唔知點算
我地zoom 5個鐘㖭

唔俾卡通又唔好、我而家限半小時咋、真係唔掂

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

小平媽媽 發表於 20-12-14 22:42
每日睇10個鐘
鬧過打過電視都掟爛左1個啦

幾歲?

侯爵府

luckybaby2011 發表於 20-12-14 22:45
真係唔知點算
我地zoom 5個鐘㖭

我已放棄了。本身已有近視。
而家只有每天滴控制近視眼葯水。
但醫生都有話環境問題,預了會加深,但近視好少事,大個又可以矯視。
唯有咁諗。

男爵府

上zoom都6個鐘,仲要睇電腦做功課,休息又睇電視或者打機,10個鐘走唔甩

翡翠宮

牛年勳章

zoom 5個鐘,半個鐘網上功課,已經無電視youtube,但日日5.5鐘

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

至少10個鐘,高中生,管不到咁多,傷感情 小學生好好多,仲可以管到

珍珠宮

我果個未夠歲返學……但日日只留係屋企……都睇好耐電話電視……

珍珠宮

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

説不出的無奈
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

別墅

回覆 hippoo 的帖子

我都 No eye see

用戶要求終止服務

牛年勳章

回覆樓主:

高中,基本上除咗瞓覺、食飯、沖涼,都黐住咗部電腦,網課、補課、補習、做功課,同打機。因為功課都係 electronic copy。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

luckybaby2011 發表於 20-8-5 12:01
雖然唔係連續、但Zoom、youtube、電視都有兩三個鐘、又無得出街、真係大件事。

...
我囡高中, 每日三堂 zoom, 上完就做功課.............連埋上堂計, 點都有 6hrs 以上...........

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

luckybaby2011 發表於 20-8-5 12:01

...

我女冇乜zoom課,有都只是二十分鐘,但電視就睇每天兩三小時,我地冇乜所謂,因為我們細個都係咁睇,小忌廉,美少女,日月神劍,我從來唔覺得睇電視有什麼大問題,大學時期的同學個個細個都係睇卡通片,又幽遊白書,又不思議遊戲。
停課日子就是睇下電視,又做下練習,溫下英文數學,之後又玩玩具,疫情嚴峻都唔敢出去邊,之前冇咁凍就日日下午帶佢去附近行山鍛煉身體,今日咁凍就連山都唔行,都是睇下電視,玩玩具,讀下字。
有啲媽媽好有心機會同小朋友在家整蛋糕,麵包,可惜我唔係廚房達人,家中仲有件初生,搞唔到咁多嘢,每日教到佢英文讀字一啲時間,已經覺得達標。

子爵府

減齡達人勳章

超過10個鐘, 早上上ZOOM都幾個鐘, 之後機不離手, 打手遊, 上YOUTUBE, 無眼睇

男爵府

大笨鐘 發表於 20-12-15 11:41
高中,基本上除咗瞓覺、食飯、沖涼,都黐住咗部電腦,網課、補課、補習、做功課,同打機。因為功課都係 ele ...

初中,me too

男爵府

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

回覆樓主:

差不多全日

首頁

尾頁

跳至