自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問有戴變色鏡的你,選擇了什麼顏色的變色鏡片呢?如果俾你再揀,會唔會揀更加深色的鏡片呢?我正考慮應該配灰色還是深灰色,唔知深色還是淺色好啲。

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

用緊HOYA 深灰色, 如果再換唔會再用變色鏡, 因為變色比想像中慢, 由暗去光既地方還可以等下, 由光去暗就會一段時間睇唔清楚(由我入大廈坐𨋢到入屋都未轉返光).

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我都係Hoya 深灰

子爵府

Ryanma 發表於 20-8-6 16:34
我都係Hoya 深灰

深灰好用嗎?如果再揀會唔會用返淺色嘅灰?

子爵府

clpapa 發表於 20-8-6 16:06
用緊HOYA 深灰色, 如果再換唔會再用變色鏡, 因為變色比想像中慢, 由暗去光既地方還可以等下, 由光去暗就會 ...

呢個就係我一直考慮嘅因素,會唔會配淺灰好過深灰呢?

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

frenchmay 發表於 20-8-6 15:56
請問有戴變色鏡的你,選擇了什麼顏色的變色鏡片呢?如果俾你再揀,會唔會揀更加深色的鏡片呢?我正考慮應該 ...

我用左10年,都係用深色

子爵府

魔怪媽媽 發表於 20-8-6 16:55
我用左10年,都係用深色

請問用深色變色鏡片,回到室內之後係咪要等好耐先至變返正常透明色㗎?

禁止訪問

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

frenchmay 發表於 20-8-6 17:09
請問用深色變色鏡片,回到室內之後係咪要等好耐先至變返正常透明色㗎?
...

我覺得唔算太耐, 同入室內時都唔會好黑

子爵府

多謝大家回覆,睇來深灰受歡迎過淺灰色。

子爵府

仲有無人可以分享一下呢?

首頁

尾頁

跳至