自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

依家飲緊瀉水,好難飲(emoji),心情好緊張,希望平平安安。我係無咩病徵,純粹係覺得腸胃唔係咁好,有時痾唔清咁,想去照一照

複式洋房

bubble_bb 發表於 20-8-9 16:54
依家飲緊瀉水,好難飲(emoji),心情好緊張,希望平平安安。我係無咩病徵,純粹係覺得腸胃唔係咁好,有時痾 ...

放心,到時訓一覺,醒完就攪掂,完全冇感覺

男爵府

虎到金來勳章

依家飲緊瀉水,好難飲(emoji),心情好緊張,希望平平安安。我係無咩病徵,純粹係覺得腸胃唔係咁好,有時痾 ...

我上個月做完,睡眠麻醉,半小時做完,完全冇感覺,所以唔使緊張

子爵府

回覆樓主:

私家完全唔使擔心啦,無痛。

象牙宮

而家係屋企飲瀉水?
無野既到時訓覺唔覺既,
係而家飲瀉水痾辛苦d.

大宅

其實又唔係怕照嗰吓,係怕唔知照到咩啫(emoji)

珍珠宮

我係私家照過,覺得飲瀉水同去廁所先係最難頂。照果陣完全唔知道,訓一覺咋嘛,好似好好訓

男爵府

係飲瀉水辛苦,做驗查時無感覺的,醒咗就做完啦,唔駛緊張!

水晶宮

ATRT_HFC 發表於 20-8-9 17:12
係飲瀉水辛苦,做驗查時無感覺的,醒咗就做完啦,唔駛緊張!

X2

公爵府

咁早飲?我記得係食完晚飯先飲

大宅

littledot 發表於 20-8-9 17:38
咁早飲?我記得係食完晚飯先飲

依家飲一次2L, 今晚再飲多次 2L

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

最難頂就係飲瀉水同痾... 照就反而係感覺

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好快攪掂, 觀察一會, 就可以離開醫院了

珍珠宮

bubble_bb 發表於 20-8-9 17:10
其實又唔係怕照嗰吓,係怕唔知照到咩啫(emoji)

我都係驚個結果多過照嘅過程,祝福你呀,希望報告無事

大宅

我痾第二次都已經痾水無咩痾!依家不停痾水,真係飲到嘔,今晚仲要飲多2L

侯爵府

聽日瞓一覺就搞掂,不過預咗之後一兩日個人都仲有啲攰。
做完之後唔好咁快食刺激野,我上次照完胃鏡當日唔小心食咗碗辣嘅粉,痛左成個星期。

大宅

bubble_bb 發表於 20-8-9 17:41
依家飲一次2L, 今晚再飲多次 2L
飲咁大支,在醫院stay overnight ?盡量瀉清D,檢查清楚好多。早晨起床都要飲,早上會開始分秘瞻汁,唔瀉清楚影響幾大。多數照腸胃時若發現有息肉,會一次過切除,年記大,不良飲食習慣,壓力大有息用晤出奇,多數係良性,不用擔心。做完您就更加放心,唔做返而心掛掛。另體質個個不同,手術前後避免吃刺激性的嘢,有機會腸胃抽筋,好痛架。

水晶宮

回覆樓主:

飲瀉水煩,打豆有點痛

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

我都剛在一個月前照咗,最辛苦就是飲瀉藥,飲到頂住想嘔,不過我冇飲足2L水,瀉藥用一杯水開,水我就盡量飲到幾多得幾多

首頁

尾頁

跳至