自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我部係Panasonic 1.5匹分體,舊年仲好地地,好夠凍…………但最近開左機一陣,室外摩打就停,然後又行番,每隔4~5分鐘就重覆一次,不斷重覆,行嗰時有冷氣岀,停嗰時得風……而且感覺個摩打無以前行得咁勁(純粹感覺)

大家有無試過有同樣情況?
有無冷氣師傅介绍?

大宅

三棵樹 發表於 20-8-11 19:11
我部係Panasonic 1.5匹分體,舊年仲好地地,好夠凍…………但最近開左機一陣,室外摩打就停,然後又行番, ...

我上次試過開一陣又停,叫街市間水電鋪上來看,佢換一燈粒零件就攪掂了。

男爵府

云云 發表於 20-8-11 22:00
我上次試過開一陣又停,叫街市間水電鋪上來看,佢換一燈粒零件就攪掂了。
...

我問過2個師傅,一味話做深度清潔,我自己有洗機,唔係機污糟問題………
街市嗰啲唔知掂唔掂,不過會去試問下,多謝你意見

子爵府

三棵樹 發表於 20-8-11 19:11
我部係Panasonic 1.5匹分體,舊年仲好地地,好夠凍…………但最近開左機一陣,室外摩打就停,然後又行番, ...

有,完全exactly 你呢個情況!又係Panasonic, 你洗洗隔塵網!洗完就無事!啲塵block左個sensor!

(果時間房開極都29度!點訓!以為壞!)

我而家每兩星期洗一次間房長時間24度

男爵府

金黑街矇 發表於 20-8-12 02:02

有,完全exactly 你呢個情況!又係Panasonic, 你洗洗隔塵 ...

我洗左兩次,上youtube學,買左洗劑噴,再用高壓噴壺噴水洗,都係無改善

首頁

尾頁

跳至