懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章

Aliciariten 發表於 20-8-22 09:53
頭4個月係好辛苦嫁,之後會好d嫁啦。
不過最辛苦都係生完之後,生完會好懷念陀住佢嘅日子,起碼唔舒服都有 ...

絶對同感 所以好好享受呢幾個月嘅女皇生活

複式洋房

之前嘔到16weeks,以為可以舒舒服服,依家25weeks開始食完野胃酸倒流,晚晚火燒喉嚨,有時唔小心食多左又會嘔番出黎,好驚會咁樣到生

大宅

我之前嘔到14week,每日24小時都有反胃的感覺,每日最少嘔3次以上
機乎食唔到野,有時連胃酸都嘔埋出黎,個陣每個月至少瘦2KG
14week後到宜家25week,雖然無嘔,但就無胃口,好多野見到都想反胃
但宜家起碼食到野就已經好好多

大宅

bobo0223 發表於 20-8-20 20:26
我係反胃作嘔作悶,根本嘔唔出先辛苦,日子真係好難捱

到你真係嘔得出, 仲要嘔到無野嘔, 嘔埋黃膽水又胃抽筋, 你就會覺得作嘔原來都唔係好差 我由8周開始嘔到19周, 日日嘔4-5次, 輕左14-15磅, 隔日以淚洗臉

洋房

我都是高齡丫,剛剛驗到中左,暫時除左成日眼瞓外,未有其他反應,我都好驚呀!
希望你快點捱過☺️ 加油 加油

民房

我都係高齡,第一胎,而家12w...我都係無嘔,但有反胃、無胃口、頭暈、頭痛、腰酸背痛、超級攰、無精神、便秘...總之周身唔聚財!但我覺得好幸福,因為係阿b好努力起緊屋我先會唔舒服☺️只要阿b安好,幾辛苦都值得!

首頁

尾頁

跳至