自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章

如果係言情小說、偶像劇, 未婚妻可能開心到喊, 大喊“Yes, I do!"...

但現實係, 呢位未婚妻嬲到爆炸....

https://rareddit.com/r/relationship_advice/comments/ie0o8r/i_very_recently_found_out_my_fianc%C3%A9_is_rich_rich/

alice0606    發表於 20-8-23 23:35

象牙宮

2024年龍年勳章

Sumyeema1 發表於 20-8-23 21:32
如果係言情小說、偶像劇, 未婚妻可能開心到喊, 大喊“Yes, I do!"...

睇完成件事, 個男友好賤呀...

唔知個女仔可否係金錢上追討返少少呢?

大宅

哇,超賤格呀!個女仔賣咗佢亞媽留低唯一值錢嘅遺物(violin)去俾錢佢哋嘅狗手術,個男人一路有錢都唔出聲,真係賤賤賤!

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

富豪孤寒,只愛自己D錢,保護自己身份,見到另一半咁徬徨都唔願伸出援手,事實會有幾愛個女人?愛嘅應該搵其他方法(例如教佢搵錢/有人借錢俾佢/話自己去打工賺)買藥醫隻狗囉!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

正常人都嬲啦
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

象牙宮

2024年龍年勳章

ayakaya 發表於 20-8-23 21:44
哇,超賤格呀!個女仔賣咗佢亞媽留低唯一值錢嘅遺物(violin)去俾錢佢哋嘅狗手術,個男人一路有錢都唔出聲 ...

識咗4年, 一路係女方撐起頭家, 工時又長...如果真係鍾意個女仔, 點會俾佢咁辛苦.

Astra00    發表於 20-8-24 06:26

禁止訪問

公爵府

回覆樓主:

如果要咁防另一半 唔比佢知自己有錢其實唔覺得有愛囉

qoo888    發表於 20-8-23 23:40

象牙宮

2024年龍年勳章

awah112 發表於 20-8-23 21:57
其實佢鍾唔鍾意個女仔?

華哥, 係男人角度睇, 男方鍾意女仔嗎?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

搞錯
放下自在

男爵府

個男人好賤,至少應該付佢自己嘅share。佢依靠女友四年到結婚又要簽preup,擺明自私精。

伯爵府

呢個人賤和孤寒到不得了,現還要簽婚前協議,相信嫁咗都冇運行

水晶宮

Sumyeema1 發表於 20-8-23 21:53
識咗4年, 一路係女方撐起頭家, 工時又長...如果真係鍾意個女仔, 點會俾佢咁辛苦.
...

自私精

子爵府

黐線!咁賤!!
個女仔太善良!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

男嘅擺明係超級守財奴,嫁左都唔慌會好好照顧老婆,反會覺得既然之前可以打2份工,點解做左我老婆就唔得

比著我會要求佢負擔番過往4年生活費,分手走人

Astra00    發表於 20-8-24 06:27

男爵府

Sumyeema1 發表於 20-8-23 22:00
華哥, 係男人角度睇, 男方鍾意女仔嗎?

個男人應該鍾意錢多啲

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Cheap 精!

男爵府

希望個女仔唔好嫁比佢

別墅

好自私

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至