自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

有無人用過呢d消毒筆?我呢枝係有噴咀的升級版,今日装完消毒酒精不停滴, 到底係咪有開關制之類?

男爵府

牛年勳章

Tobbyy 發表於 20-8-26 14:06
有無人用過呢d消毒筆?我呢枝係有噴咀的升級版,今日装完消毒酒精不停滴, 到底係咪有開關制之類?

...

我有用呢支筆呀,冇漏喎

公爵府

湘 發表於 20-8-26 14:08
我有用呢支筆呀,冇漏喎
筆頭棉花鎖唔住啲酒精消毒液,筆蓋又有個窿,不停滴出嚟。
PS:我用水狀消毒酒精。

公爵府

湘 發表於 20-8-26 14:08
我有用呢支筆呀,冇漏喎
我怕係自己唔識用。 我見佢有噴嘴,你係咪入水狀消毒液呢?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Tobbyy 發表於 20-8-26 14:12
筆頭棉花鎖唔住啲酒精消毒液,筆蓋又有個窿,不停滴出嚟。
PS:我用水狀消毒酒精。

想知, 真係咁易流?

見過人用支野筆頭禁電梯制, 立即成滴野流出來, 直落去其他制到...

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我有用,第一次裝消毒水有漏,但唔係好多,唔用就冇漏,但有時按完都會滴一兩滴出來,我以為係正常,因為按壓落去掣所以棉花頭有滴,現在冇理佢,消毒藥水會揮發,漏出來乘機消毒埋隻手

男爵府

...

之前喺一田買咗4支三支都係 漏水嘅, 我退番畀一田

男爵府

牛年勳章

回覆樓主:

我嗰個係冇窿㗎,果頭係有少少,但唔係好嚴重咋喎

男爵府

牛年勳章

BearBear2000 發表於 20-8-26 14:34
我有用,第一次裝消毒水有漏,但唔係好多,唔用就冇漏,但有時按完都會滴一兩滴出來,我以為係正常,因為 ...

我嘅情況同你一樣

公爵府

咁應該係支筆本身有問題,單已掉,但app有消費記錄,試下攞去商務退先。支筆滴到不能自控咁。

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我有買,仲買左9枝送比人。

開頭我都以為係漏,但後來發覺,原來扭實入酒精果個位,係同平時我地嘅水樽,相反方向,即係逆時針先係扭實。

大家試下。

珍珠宮

...

我果支都狂漏呀,最後我擺埋左一邊

公爵府

我再試入水,都係一路入一路漏,但當扭實入水口就好d,只係漏一兩滴。最唔明点解個蓋有個窿,咁咪漏到成袋都係

珍珠宮

好媽媽勳章

雪菜肉c 發表於 20-8-26 15:50
我有買,仲買左9枝送比人。

開頭我都以為係漏,但後來發覺,原來扭實入酒精果個位,係同平時我地嘅水樽, ...

但佢係個筆頭嗰邊漏,支筆要keep住筆頭向上先唔漏

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

我一直用緊,沒問題,試試唔好入太多酒精,再睇睇重有無問題?
另外, 筆頭要逆時針方向扭實

別墅

...

我都買過2支,2支都係漏

男爵府

我買左2支,一支正常,一支漏.....

男爵府

回覆樓主:

我之前都有一支,又係不停漏,我已經掉左支筆
反而屋企人之前淘寶買左一支,冇漏,不過就筆尾冇得噴。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

我都有,未加

男爵府

...

請問邊度有得買?幾錢支?

首頁

尾頁

跳至