自由講場

跳至

首頁
12345...17

尾頁

大宅

事緣一個好少問題,我老公諗住叫老爺奶奶搬開住,請個工人照顧佢地,因為我奶奶越黎越多病痛,我話個邊有兩間房,不建議佢叫個工人同奶奶瞓一間,老爺一間,就係一個咁少問題,嘈嘈下又拉埋我媽落水,又話結婚咁多年(我大囡都17歲),係呢幾年我地有DD錢我阿媽先成日揾我,我即著火,咁講野都得,仲要係我D囡面前講,跟住梗係吵大獲,佢又掟野,係我則邊打爛張摺登,我問佢係咪想打我,佢唔出聲。成晚係房唔出黎,我都冇再同佢講野,今朝我出門口返工,佢話揾律師....
咁多年佢對我家人都唔好,返親去食飯都黑口黑面,坐埋一邊,我都算啦,見面都唔多,我平時飲茶咪唔叫佢啫,但佢今次竟然係囡面前講D咁野,好興
只係平時佢好錫我同D囡,乜都比好野我地就我地,衣家好唔開心,唔知可唔可以繼續落去,次次吵架佢都冇話揾律師的
純粹呻下同埋想請人開解下我...謝謝

珍珠宮

冰封三尺非一日之寒!

侯爵府

話,即係得把口

你整番封真律師行信比佢嘆下!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

tht125 發表於 20-8-31 09:42
事緣一個好少問題,我老公諗住叫老爺奶奶搬開住,請個工人照顧佢地,因為我奶奶越黎越多病痛,我話個邊有兩 ...

冷靜,冷靜,冷靜

大宅

回覆 LekGirl 的帖子

其實我都聽過身邊因為同對方屋企人唔夾而分開,但我覺得好冇無謂,但今次係我身上發生...

男爵府

既然大家嘅情緒都唔好,冷靜一個星期之後再傾。不過佢屋企嘅嘢你有佢自己解決啦,唔好再俾意見佢。

子爵府

回覆樓主:

你同佢政見有冇唔同?會唔會係另一個導火線?近年見唔少

子爵府

所以呢.....有D說話真係唔可以講出口,收唔番的.....

樓主,暫時就當你C6一時衝口而出...呢段時間,如我係你我會暫時當佢透明...

另一邊廂,會同女兒傾下計,了解下佢內心點諗.....

男爵府

tht125 發表於 20-8-31 09:50
回覆 LekGirl 的帖子

其實我都聽過身邊因為同對方屋企人唔夾而分開,但我覺得好冇無謂,但今次係我身上發 ...

唔好唔開心 我c6都唔鍾意我媽 平時都唔會上去食飯 講野無大無細 只過節先叫佢上去
冷靜一下先你老公是否只講下

wcpcelia    發表於 20-8-31 11:34

大宅

回覆 mini122 的帖子

冇政見唔同,一向好一致

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

冷靜一下, 再傾

男爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

咁多年佢黑面对你家人是一個心結,
樓主你冇處理過,以為少D見就冇事,
不論是对是錯,你要好好地解開你老公的心結, 陪你走下半生是你老公,冷靜D

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

我覺得工人陪奶奶一間房,方便隨時起身照顧佢,ok喎!

可能老人家病,佢唔開心

既然平時佢對你&囡好,睇唔到佢有咩錯?

大宅

回覆 JoeyJoey 的帖子

我囡昨晚可能聽到我地嘈得咁犀利,囡都唔係咁正常,温温書係度喊,又話唔鍾意咁樣,又話快D大過要搬出去住,好心痛聽到呢D說話唉,我今晚要好好地同佢傾下計開解下佢.....

goldpiglet    發表於 20-8-31 14:02

翡翠宮

佢唔鐘意你屋企人都唔係今日的事... 我明如果講我父母, 我一定唔高興... 睇下佢今日知唔知衰... 可能佢都後悔中....

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

你們原本同老爺奶奶住?

男爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

不要為老公一句說話條氣唔順,你嬲把口就忍唔住
佢就是因為錫你同阿女,才一直冇爆你,正面D

侯爵府

開心吸收勳章

大把新抱當奶奶係仇人, 見都吾見, 咁做老公既又點, 既然老公對自己同女都好, 其他野慢慢解決, 尤得老公搞.

大宅

回覆 debbyma 的帖子

係呀,其實我都好唔鍾意佢兩老家,我奶奶以前好煩家,又話我只係生囡,我阿媽上黎探我,又係我媽面前話我點點點,佢老豆份人自私到不得了,個時我地都嘈過,我話我夠唔鍾意你爸媽啦,我仲要日日對住佢地,你只係過年過節見我爸媽,其實呢個問題咁多年都解決唔到....只係我奶奶近幾年腦退化,家下乜都唔知,屋企唔夠位請多個工人,所以諗住叫佢地搬阿離坐住

翡翠宮

tht125 發表於 20-8-31 10:08
回覆 debbyma 的帖子

係呀,其實我都好唔鍾意佢兩老家,我奶奶以前好煩家,又話我只係生囡,我阿媽上黎探 ...
C6覺得咁安排OK?

首頁
12345...17

尾頁

跳至