自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

https://www.facebook.com/watch/?v=317168576010002&extid=tujLYxsqXtL3Wu5Q

慎入,撞到人

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

babytt2 發表於 20-8-31 22:44
https://www.facebook.com/watch/?v=317168576010002&extid=tujLYxsqXtL3Wu5Q

慎入,撞到人

過馬路真係要睇清楚
依家d司機揸車好恐怖

珍珠宮

回覆樓主:

呢d人坐廿年監啦

大宅

慎入,撞到人

片主真係好心做壞事,呢個位唔係斑馬線,又唔係燈位,無啦啦停乜車讓人行,隔離線的士唔會知你做乜事停,佢梗係正常直行,但d人見人過就過,又唔睇清楚就過

大宅

慎入,撞到人

我最憎嗰啲司機轉彎唔打燈

Haz-mama    發表於 20-9-1 01:57

伯爵府

我有一次過馬路,系綠色公仔,但有架私家車照冲燈,好彩有睇到。

別墅

officecolor 發表於 20-9-1 00:44
片主真係好心做壞事,呢個位唔係斑馬線,又唔係燈位,無啦啦停乜車讓人行,隔離線的士唔會知你做乜事停, ...

你都白痴,有冇車牌呀。知唔知咩係行人輔助線呀。代表有行人過馬路都要讓呀

大宅

chuchubbb 發表於 20-9-1 00:55
你都白痴,有冇車牌呀。知唔知咩係行人輔助線呀。代表有行人過馬路都要讓呀
...

你就白痴

別墅

片主真係好心做壞事,呢個位唔係斑馬線,又唔係燈位,無啦啦停乜車讓人行,隔離線的士唔會知你做乜事停, ...

見唔到前面慢車要停車呀。之後架車又唔想 block 住條行人輔助線所以先停車呀。
識唔識交通發例呀?
的士唔知架車會停?咁佢有冇眼見到前面有人過緊馬路要停車呢?

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

你係咪攪錯左呀,果道係行人輔助線喎, 車等好正常喎

別墅

officecolor 發表於 20-9-1 00:57
你就白痴

死垃圾。番去考下車牌先啦,或者讀下交通法例先啦 (emoji)(emoji)害死的士司機喎。笑死唔笑死

珍珠宮

雙線行車,有行人過路位,
是的士不對。

而路面司機,
永遠有責任看清楚前面路面情況安全,
才可駕駛前行。
萬物皆空,因果不空

大宅

講真,我揸車咁耐未見過會有人特登停喺呢個位讓行人先行,除非前面塞車,同意係片主好心做壞事。不過的士都好唔岩,通常經過呢啲位一定要有心理準備會有行人行出嚟,要小心唔好揸太快

珍珠宮

回覆樓主:

睇燈睇路睇車睇人,
一眼關7

珍珠宮

的士固然發夢,但行人唔睇車,受極大傷害

片主係唔係好啱,但的士好清楚睇到路面的

男爵府

2024年龍年勳章

佢咁停車真係累死人

大宅

chuchubbb 發表於 20-9-1 00:55
...

我真係無車牌,不過我有香港駕駛執照同行車證,我揸咁耐車都未試過喺前路暢通情況下特登停車讓人過

大宅

chuchubbb 發表於 20-9-1 01:03
死垃圾。番去考下車牌先啦,或者讀下交通法例先啦 (emoji)(emoji)害死的士司機喎。笑死唔笑死
...

咁你笑死未,做人唔好咁無品,下下第一句就鬧人。你邊隻眼見到我寫"害死的士司機"呢6個字,你係咪有讀寫障礙同情緒病,係就早啲接受治療

珍珠宮

好媽媽勳章

無錯,馬路中間一條缐停一條吾停好易有意外,尤其行人。

琥珀宮

咁唔係見人行緊都照撞埋去架

首頁

尾頁

跳至