心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

所有家人我都唔鐘意 , 覺得佢地好廢 , 好唔上進 , 甘心向下流 , 成日覺得佢地唔係呢個社會既人 , 外界既事好似同佢地無關咁

只會做一份無前途既工 , 但唔會為將來作長遠打算

我見到佢地係唔想同佢地講野

伯爵府

shirley784 發表於 20-9-6 21:07
所有家人我都唔鐘意 , 覺得佢地好廢 , 好唔上進 , 甘心向下流 , 成日覺得佢地唔係呢個社會既人 , 外界既事 ...

我家人湊孫又話辛苦,又要我俾好多家用,十年前已經唔做野等我養,又唔尊重屋企人,唔錫我,我由傷心到現在覺得好討厭好嬲。

點解有咁樣的父母?

伯爵府

所有家人我都唔鐘意 , 覺得佢地好廢 , 好唔上進 , 甘心向下流 , 成日覺得佢地唔係呢個社會既人 , 外界既事 ...

佢地後生時,兩個去番工,放假都唔陪我
咩都唔理

公爵府

明白,我爸唔係廢,佢都肯供書教學,養大我地,但佢做人無大志無計劃,因為非常自我中心,做工成日覺得自己受氣,好賭唔儲錢,所以一世窮,要靠女養,但又唔尊重又啲女,當我地係財產,永遠只是顧自己感受,控制狂,唔識諗下人地感受。

我阿媽好懶,冇點做過工,最鍾意睇電視或午睡,人哋辛苦就得佢就唔得,自私又貪心,全心全意倚賴人,一個真正公主病港女。

兩個窮人思維double standard ,唔相信努力,有親戚草根出身,憑着努力脫貧,生活唔錯,佢哋就話人哋好彩姐,但呢個親戚真係努力。

完全 唔贊同佢哋嘅諗法

男爵府

OKC 發表於 20-9-7 21:13
明白,我爸唔係廢,佢都肯供書教學,養大我地,但佢做人無大志無計劃,因為非常自我中心,做工成日覺得自 ...

我媽超級勤力 , 但無腦

我幾個阿哥 , 無自氣 , 對將來無期望 , 消極心態 , 令我好唔鐘意佢地

瑪瑙宮

屋企人真係無得揀.

有時做節諗邊度食, 我話食 K buffet , 又話唔好. 我話我屋企樓下酒樓平, 又話遠. 麻叉煩. 次次咪食佢要食果間. 而家港鉄度度都去到, 我住馬鞍山, 好遠咩? 你平時去旅行, 尼度去果度去, 又唔遠? 我出黎你果區食就唔遠?

公爵府

shirley784 發表於 20-9-8 10:40
我媽超級勤力 , 但無腦

我幾個阿哥 , 無自氣 , 對將來無期望 , 消極心態 , 令我好唔鐘意佢地

你幾個阿哥幾歲,最緊要係冇不良嗜好,佢哋唔長進都冇辦法

男爵府

OKC 發表於 20-9-8 11:39
你幾個阿哥幾歲,最緊要係冇不良嗜好,佢哋唔長進都冇辦法

我都都係中年人

佢地全部不煙不酒不賭 , 其他唔知啦 , 所以我鐘意賭

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至