自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

之前上個導師網招聘, 都冇消息, 係E Kingdom都見人冇乜回覆,請問可以邊度可以揾上門補習老師

男爵府

回覆 ChristyMum 的帖子

我係自己住那區的Facebook group搵,成日見好多post,試下啦

男爵府

3aaa_baby 發表於 20-9-13 22:31
回覆 ChristyMum 的帖子

我係自己住那區的Facebook group搵,成日見好多post,試下啦 ...

thanks
我有一個幸福家庭, 大小姐Christy, 二小姐Chloe, 兩位小姐日日激到我飛起, 不過有佢地又真係好開心 :-D  :-D  :-D

禁止訪問

男爵府

恩庭寶貝 發表於 20-9-13 22:54
FB有專頁補習尋學生尋導師,你可以去搵下,好快搵到

吾該晒
我有一個幸福家庭, 大小姐Christy, 二小姐Chloe, 兩位小姐日日激到我飛起, 不過有佢地又真係好開心 :-D  :-D  :-D

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

是否條件較難請?講黎聽聽
例如:每日時間短、人工低、位置偏遠、或有特別需要

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

如高中選修科的話,會較難搵

男爵府

Charlotte_mom 發表於 20-9-13 23:08
是否條件較難請?講黎聽聽
例如:每日時間短、人工低、位置偏遠、或有特別需要
...

吾係, 我都知大概市價, 我大女早2年未入大學都有補開, 我細女中六, 想揾女大學生補中文, 一星期4堂1.5鐘, 200 1個鐘, 堅尼地城

男爵府

Charlotte_mom 發表於 20-9-13 23:10
如高中選修科的話,會較難搵

就係啦

王國長老

ChristyMum 發表於 20-9-13 23:12
吾係, 我都知大概市價, 我大女早2年未入大學都有補開, 我細女中六, 想揾女大學生補中文, 一星期4堂1.5鐘, ...

$200/鐘係一般大學生價錢,可能佢哋見中六怕責任大掛...(我估)
而且一星期四日較困身,正常補習都係4-7時段,好難有4日都free晒下午

複式洋房

可能疫情大家唔想去陌生地方

男爵府

Charlotte_mom 發表於 20-9-13 23:31
$200/鐘係一般大學生價錢,可能佢哋見中六怕責任大掛...(我估)
而且一星期四日較困身,正常補習都係4-7 ...

sorry, 我打錯, 係1星期1堂1.5鐘

男爵府

kellychan199 發表於 20-9-13 23:32
可能疫情大家唔想去陌生地方

可能啦

王國長老

ChristyMum 發表於 20-9-13 23:32
sorry, 我打錯, 係1星期1堂1.5鐘

咁要求又好正常wor
試下去fb d谷搵搵

男爵府

Charlotte_mom 發表於 20-9-13 23:36
咁要求又好正常wor
試下去fb d谷搵搵

好呀, 吾該晒

侯爵府

好媽媽勳章

我覺得一星期補得一堂仲要200/鐘,補中六生,真心有d平。我小朋友經agent公司搵補習姐姐,大學生補小學,都要150/鐘,補2個鐘,我呢個姐姐仲要唔算貴,agent介紹一個有經驗既250/鐘。

男爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

黑白豬 發表於 20-9-14 08:37
我覺得一星期補得一堂仲要200/鐘,補中六生,真心有d平。我小朋友經agent公司搵補習姐姐,大學生補小學,都 ...

樓主個價又真喺平咗啲,我小朋友之前個補習老師都收$180,補小二。。
人生就是要去面對各種遺憾

男爵府

黑白豬 發表於 20-9-14 08:37
我覺得一星期補得一堂仲要200/鐘,補中六生,真心有d平。我小朋友經agent公司搵補習姐姐,大學生補小學,都 ...

中六生好忙, 呀女仲有其他科要補, 佢有在補習社補中文, 因為吾係好有信心先再揾私補一齊補, 1星期私補1.5鐘$300一堂吾係好平呀, 我見有d 廣告180/鐘, 當然要貴可以再貴d啦, 通常咁大個都係操卷同教考試技考, 吾係真係補底咁教

侯爵府

上agent綱站搵,
通常一至两日配對到,agent會按要求俾两至五位你揀。
我仔中三補英數,要求5*, 時薪$140,好快搵到。

wcpcelia    發表於 20-9-14 16:02

男爵府

海之風 發表於 20-9-14 09:14
上agent綱站搵,
通常一至两日配對到,agent會按要求俾两至五位你揀。
我仔中三補英數,要求5*, 時薪$140, ...

我就係用咗之前大女揾嘅agent冇回應, 我會再去fb度揾, 吾該你

首頁

尾頁

跳至