跳至
[2009年] 0911媽咪會

首頁

尾頁

男爵府

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2330882&extra=page%3D1

各位準媽咪, 不如我地搬返黎0911媽咪會呢邊傾呀!

Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

大宅

yes 報道

男爵府

又係時候去食lunch啦! See you!
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

hi!

男爵府

牛年勳章

報到...

我都準備去食lunch lu...

別墅

我都入左來啦.......

複式洋房

報到...

男爵府

我老細放3日大假呀!! 所以我呢幾日都應該會好得閒

大宅

我都嚟到啦~^^

男爵府

原帖由 Rachel208 於 09-6-3 14:18 發表

嘩..好彩你係屋企jar..唔係好似我咁就麻煩啦~

係呀, 你上次真係好危險...好彩無事咋。係呢, 你住元朗邊度呀? 我響雞地o個邊架。

男爵府

原帖由 popodordor 於 09-6-3 14:24 發表

好多買冷既地方都會教埋織架...
不過可能你要早d 學...
因為過埋夏天就勁多人去學...
d shop 會好迫架...

popodordor, 你係唔係買bb冷呀? o個d冷好細條, 我成日都覺得要織好耐先織好...之前試過織背心, 之後多數織頸巾...

大宅

原帖由 saltato 於 09-6-3 14:30 發表

係呀, 你上次真係好危險...好彩無事咋。係呢, 你住元朗邊度呀? 我響雞地o個邊架。

我依家係教育路個邊呀~ 下個月就搬返6299到, 搬返公園南路個邊啦~到時出入都要搭多程,麻煩過人呀

男爵府

原帖由 mvbb2009 於 09-6-3 14:02 發表

我去見完醫生反來啦.....
初步唔使入院, 先安排見營養帥&食營養餐控制糖份, 如果都係唔得就可能真係俾人捉入院打胰島素針
我點解咁早做糖水測試? 因為本身家族有隱性糖尿, and 我大女出世時係巨b (4.52kg), 立即 ...

其實我好唔聽話...因為我好驚要做糖水測試所以無同健康院講我阿爸有糖尿, 佢都係呢3,4年先有...所以我無報...咁我又未夠35... 如果之後有事check小便係唔係都知架??

大宅

過左黎啦

男爵府

原帖由 Rachel208 於 09-6-3 14:36 發表

我依家係教育路個邊呀~ 下個月就搬返6299到, 搬返公園南路個邊啦~到時出入都要搭多程,麻煩過人呀

係喎, o個邊座西鐵無咁方便, 不過bb大d時可以行公園呀, 環境就一定係o個邊好啦。或者到時你唔洗返工響屋企湊b呢

男爵府

原帖由 ksorange 於 09-6-3 14:44 發表
過左黎啦

大家今日好似無咁忙喎, 平時我唔敢上咁耐架, 我老細就座響我後面, 上網都要將個broswer整到好細...嘻嘻!

別墅

原帖由 saltato 於 09-6-3 14:40 發表

其實我好唔聽話...因為我好驚要做糖水測試所以無同健康院講我阿爸有糖尿, 佢都係呢3,4年先有...所以我無報...咁我又未夠35... 如果之後有事check小便係唔係都知架?? ...

check 小便可能唔準, 因為小便係空肚前留的, 我每次反健康完check 小便都係無問題的, 我空肚前抽血結果都係正常, 但飲完糖水2小時後再抽血就唔正常啦, 所以你都係小心d飲食, 不要吃太多sweet & rice

大宅

HI~~~~

大宅

我想問你地用緊肚紋膏未呀...同埋用邊隻牌子呀..我想用個隻我搵左幾間都無呀.....

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至