自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問吓各位,公司環境好差,
我比公司停薪留職,遲啲佢會唔會炒埋我㗎,如果佢遲啲炒咗我,佢係咪要補返一個月人工俾我呢?定無得補架?

用戶要求終止服務

牛年勳章

如果佢比一個月通知期你,就唔會比一個月人工即時解雇,如果長期服務,又係遣散,公司可以比返遣散費,喺強積金對沖
未經許可,請勿轉載

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

趁呢段時間去搵工啦
旨意佢都嘥氣

伯爵府

想生BB熱投

搵定工啦

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

炒咗我,佢係咪要補返一個月人工俾我呢 <--如果即走, 佢要補

大宅

大笨鐘 發表於 20-9-17 10:52
如果佢比一個月通知期你,就唔會比一個月人工即時解雇,如果長期服務,又係遣散,公司可以比返遣散費,喺強 ...

即係停薪留職期間,佢比一個月通知我,都唔會補比我呀?

大宅

miniyan 發表於 20-9-17 11:00
搵定工啦

呢個時世好難搵工呀

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

難搵都要搵,你點知現狀會維持幾耐?
搵到,試下同公司傾即時走人,你唔駛公司賠,公司亦唔駛你賠,咁就可以即時返新工

用戶要求終止服務

牛年勳章

人妻一號 發表於 20-9-17 11:47

呢個我唔熟悉,問吓勞工處
未經許可,請勿轉載

侯爵府

而家快D揾工, 出年重難, 報導話好多公司好似国泰咁十月後決定吾申請補貼

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

唔好將決定權攞响佢身上! 點解要等?揾工啦!你比返一個月通知佢咪得囉

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

對, 只要公司一個月前通知你, 即係俾咗通知期你, 咁佢就唔洗賠俾你

禁止訪問

子爵府

虎到金來勳章

做左2年/5年以上?

2年以下,一個月通知,可以叫你番多一個月, 或比一知月錢你, 但唔駛你返

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

人妻一號 發表於 20-9-17 10:39
想問吓各位,公司環境好差,
我比公司停薪留職,遲啲佢會唔會炒埋我㗎,如果佢遲啲炒咗我,佢係咪要補返一 ...
如果佢炒你,定有得補必

首頁

尾頁

跳至