6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

JM 們有揀左有機奶粉既話,食緊邊隻呀?同平時果d 奶粉有咩唔同?

複式洋房

我之前都揀左好耐, 其實都勁多有機奶粉架 eleva hipp biostime 皇家美素 illuma
感覺好似細滑d囉

大宅

回覆 eqmayo 的帖子

我囝呢兩個月轉咗食皇家美素有機,味道又夠淡。我囝本身濕疹底嫁,而家好似有好轉啦。細心咁睇返營養標籤,原來奶粉入面嘅DHA含量係全港最高,同埋d 營養都好豐富下,有機奶粉都唔會唔夠營養架喎,簡直係意外收穫。

子爵府

回覆 yanyan_625 的帖子

我都食呢隻呀 見佢新推出咪試下囉 食咗一段時間便便好順吖,阿B都鍾意食~

別墅

回覆樓主:

我仔而家都飲緊,佢皮膚好易敏感架所以我好注重佢既飲食。見佢少D添加劑, 可以減低引起敏感既機會。
阿仔飲左一排我覺得佢腸胃好左同埋皮膚都穩定左,我會keep住比佢飲呀。

複式洋房

eqmayo 發表於 20-9-19 14:37
JM 們有揀左有機奶粉既話,食緊邊隻呀?同平時果d 奶粉有咩唔同?

我仔1出世就食illuma (organic綠頂果隻), 見佢便便無咩嘢又夾到。

禁止訪問

大宅

飲緊美素bio 好開D

複式洋房

我轉左美素有機之後 感覺Bb D大便無咁臭 同埋明顯奶粉靚D 一聞落去無咁甜 之前飲美素金裝 好甜陣味 而且唔覺有奶香味

複式洋房

cenm 發表於 21-2-20 23:33
我個少爺仔都係食呢隻,本身佢有濕疹,轉左呢隻之後,皮膚冇再起粒粒,
以前佢三日至四日先至一次大便,飲 ...

我仔都係大便明顯有改善 之前都係3-4日一次 好臭 而家就算加固 都可以一日一次 有時候2次 仲唔算臭 不過濕疹感覺沒有太大改善

複式洋房

cenm 發表於 21-2-20 23:33
我個少爺仔都係食呢隻,本身佢有濕疹,轉左呢隻之後,皮膚冇再起粒粒,
以前佢三日至四日先至一次大便,飲 ...

我個仔試過幾隻奶粉,都係呢隻先至夾到佢咋,我諗係天然啲掛,同埋我鍾意佢有豐富DHA囉,對BB個腦部發育好啲啊

複式洋房

我個囡餵friso organic都係買個信心,都會知個奶源,又唔會添加好多化學野,so far 佢飲得幾好

複式洋房

yanyan_625 發表於 20-9-19 18:59
回覆 eqmayo 的帖子

我囝呢兩個月轉咗食皇家美素有機,味道又夠淡。我囝本身濕疹底嫁,而家好似有好轉啦。 ...

介唔介意分享係皇家美素有機邊隻?

複式洋房

eqmayo 發表於 20-9-19 14:37

我女食緊美素皇家有機 本身我女有濕疹飲完都有改善 始終成分天然D同無咁多人工野

首頁

尾頁

跳至