潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Vanity case 21 cm
Coco handle small size

請教各位jm們,2揀1你地會揀邊款?
原因?
優點及缺點?

謝謝各位

大宅

回覆 ccclover 的帖子

Vanity Case 我有21cm, 比想像中放得多野, 同埋條拉鏈亦比想像中易拉. 入面果格可以放洗手gel, tissue, earphone 等. 前面果格可以放手提電話同細銀包.
Coco handle 我得medium size, 買果時無考慮過細, 因為覺得唔夠位放野 (但我本身自己用細袋多, 我仲有一個cc 係classic flap small). Medium Size 的coco 我覺得放野放得比vanity 多. 但我本身係用細銀包 (coins bag).

2個用落都唔重. 我份工唔使formal dressing, 但我係鍾意coco handle 比較多, 我覺得比較高貴同型少少. 同埋有時coco 真係可以用手抽住, 唔使上膊, coco 個手挽亦好拎.

但要睇下你買coco 買咩色. 我個coco handle 係最classic o既荔枝紋黑色配紅色lizard 手挽, 其實已經買左3年, 但我都仲好鍾意佢. 其他袋我唔鍾意/ 用厭左我會賣. 但暫時到呢一刻我完全都無諗過要賣佢. 每次係個cc 盒度拎佢出黎都仲覺得好靚. 但如果你買d seasonal colour 唔知會唔會好快睇厭.

大宅

Nicpy 發表於 20-9-30 14:05
回覆 ccclover 的帖子

Vanity Case 我有21cm, 比想像中放得多野, 同埋條拉鏈亦比想像中易拉. 入面果格可以 ...

唔該哂Nicky師姐詳細回覆

其實coco handle我覺得靚架,但因為袋四角易磨損令我卻步~師姐你個coco medium 係29cm?
Coco handle是否有分S/M/L size?

我都用唔倒細袋~boy我買咗new medium 28cm,仲有個中size affinity,但上次喺街見倒個女仔拎住個好大個既coco handle(我唔知咩size,但真心覺得唔好睇,太大喇)所以我只買small size(24cm),剛打去hotline想睇29cm實物,但全香港都無貨,chanel既手袋,我只會買深色,無勇氣買其他色!

師姐個紅色lizard千期唔好賣,應該絕版唔出架喇!

大宅

ccclover 發表於 20-9-30 15:14

其實coco handle我覺得靚架,但因為袋四角易磨損令我卻步~師姐你個co ...

我果個好似係29cm 我記得之前有度過。

呢個配色真係好靚,果時好好彩,我係生客,香港chanel 第一次買野。買完個card holder, 即時同個SA 講話想要coco handle, 過左2日真係返貨。我即刻仆左出去買。

其實第一次見人用coco handle 係淺粉紅色small size. 我都已經覺得好靚!但果時第一次買過2萬蚊嘅袋,所以都係想買返黑色。

不過黑色可長用,用多十幾廿年都仲得!

我自己好錫好錫袋, especially 呢d 咁貴嘅,除左返到屋企我一定唔會周圍放。

大宅

ccclover 發表於 20-9-30 15:14

其實coco handle我覺得靚架,但因為袋四角易磨損令我卻步~師姐你個co ...

我以前有boy 25cm. Boy 25 應該裝野一定方便d 因為一大格。

Co Co handle 果兩層袋好窄下.

wcpcelia    發表於 20-9-30 16:37

大宅

我2個都有 喜歡vanity 多d

大宅

兩個都有,唔同feel
coco small係我會襯高貴d嘅look,
vanity medium就casual d,百搭d,同埋好裝嘢d

大宅

Nicpy 發表於 20-9-30 15:24
我果個好似係29cm 我記得之前有度過。

呢個配色真係好靚,果時好好彩,我係生客,香港chanel 第一次買野 ...

我今日去試咗24cm,都夠用!

我問咗sa,大size之前有出過,但已經好耐無返貨,相信我上次見嗰個係最大size!

黑色最穩陣

咁貴手袋要好好愛錫,整花咗,肉都赤埋!

大宅

Nicpy 發表於 20-9-30 15:27
我以前有boy 25cm. Boy 25 應該裝野一定方便d 因為一大格。

Co Co handle 果兩層袋好窄下.

我之前試過boy 25,但唔夠用!而家買咗new medium無後悔,可以放埋個環保袋方便行街shopping

唔該哂Nicpy師姐

大宅

limifeulimi 發表於 20-9-30 20:52
我2個都有 喜歡vanity 多d

唔該limifeulimi師姐~我再做多D research先!

大宅

lau1312 發表於 20-9-30 20:54
兩個都有,唔同feel
coco small係我會襯高貴d嘅look,
vanity medium就casual d,百搭d,同埋好裝嘢d

唔~我已經有boy & affinity,但高貴嘅款就無,所以再諗諗coco handle先~唔該哂lau1312師姐

大宅

ccclover 發表於 20-9-30 22:22
我今日去試咗24cm,都夠用!

我問咗sa,大size之前有出過,但已經好耐無返貨,相信我上次見嗰個係最大siz ...

琴晚咁o岩係ig 見到有條video 係示範small size coco 擺到幾多野,原來都ok 架喎。佢係一大格黎好似同classic flap small 入面差不多。

你可以go go go coco handle 喇

男爵府

兩款我都有,如果只揀一個我會揀vanity case,因為比較百搭同可以斜揹,兩個都擺到基本野電話銀包鎖匙同小小化妝品

大宅

Nicpy 發表於 20-10-1 13:54
琴晚咁o岩係ig 見到有條video 係示範small size coco 擺到幾多野,原來都ok 架喎。佢係一大格黎好似同clas ...

今日問朋友意見,都投 co co handle一票

我search吓先~唔該Nicpy師姐俾咗好多information我

大宅

katherine418 發表於 20-10-1 13:58
兩款我都有,如果只揀一個我會揀vanity case,因為比較百搭同可以斜揹,兩個都擺到基本野電話銀包鎖匙同小 ...

我之前試過21cm vanity case,朋友話我已經有個boy,如果再買vanity case都係類似一個箱!我之前未試過coco handle上身,但一試就愛上!

唔該katherine418師姐

男爵府

ccclover 發表於 20-10-1 23:19
今日問朋友意見,都投 co co handle一票

我search吓先~唔該Nicpy師姐俾咗好多information我

Coco我都想買medium,但冇黑色

首頁

尾頁

跳至