0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2021勳章

BB出左院個幾星期,我發現幫佢換片好多時都見到佢紅patpat,唔知係咪關天氣事,有無邊隻片片無咁焗身無咁易紅patpat?

別墅

sasaire 發表於 20-10-1 19:38
BB出左院個幾星期,我發現幫佢換片好多時都見到佢紅patpat,唔知係咪關天氣事,有無邊隻片片無咁焗身無咁易 ...

你有冇用pat pat 膏呢?

大宅

2021勳章

BB出左院個幾星期,我發現幫佢換片好多時都見到佢紅patpat,唔知係咪關天氣事,有無邊隻片片無咁焗身無咁易 ...

要勤力d換片,用patpat膏或白凡士林搽patpat

大宅

Pampers ichiban
依家紅左可以搽 Sudocrem ,超快好,每次換片最好用返pat pat 膏

複式洋房

隻隻寔中應該差唔多...勤換片 最有效

複式洋房

Merries(花王)
剛出生時用Huggies,條片較細,pat pat 成日紅。朋友介紹用 Merries,條片大D就好好多啦。

別墅

2021勳章

我用pampers ichiban 一直都好好,但我囡上個月突然PAT紅,我就試雲好多方法,最尾換咗merries加pat pat膏就好返。不過都係人夾人,我就覺得呢兩隻都幾好。

大宅

2021勳章

我都係用merries,每次餵奶前換片,食完痾左大便都要換,換完用凡士林揸,見有紅,就用mustela嘅patpat 膏,好快好

大宅

2021勳章

回覆 sasaire 的帖子

係咪焗親?話就話轉季啫但有時熱起上嚟都辛苦,特別係bb新陳代謝好快,瞓覺都出好多汗ga

複式洋房

我BB用huxxies親膚片

複式洋房

你好,我BB用緊花王無試過紅patpat,有一包NB碼的未用過,但買回來因為不想要個包裝袋所以拆開左,如果你不介意可以接收試用下

複式洋房

2021勳章

wwaimman 發表於 20-10-2 12:47

係咪焗親?話就話轉季啫但有時熱起上嚟都辛苦,特別係bb新陳代謝好快,瞓覺都出好多 ...
其實我本身都係怕熱,懷孕期間直頭無試過唔開冷氣,就算開左冷氣都會出汗...所以我都擔心BB會似我怕熱

複式洋房

2021勳章

moonie112 發表於 20-10-2 17:52
我BB用huxxies親膚片
好唔好用? 本身BB有無試過紅patpat?

複式洋房

我仔7月出世~ 之前8月最熱嘅時候都試過up到紅左,所以上網做左research見呢隻片係最薄身但又唔會漏,轉左呢隻就未試過紅patpat啦

大宅

PP_Home 發表於 20-10-1 23:59
隻隻寔中應該差唔多...勤換片 最有效

同意,尤其初生成日大小便,當時真係一日換15-18張尿片

別墅

覺得merries都ok,用落一直都無咩問題

大宅

2021勳章

有冇用pat pat膏先?我大女嗰時冇用,成日紅pat ,要搽鋅膏,細女現在有搽pat pat膏,未試過紅。兩個都是用花王。

複式洋房

我用花王 都唔見我仔有紅 最緊要換勤啲 我2,3個鐘換一次

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊