自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2021勳章

你係唔係一個鍾意嘗試新事物及分享嘅人?
我自己只要唔抵觸我底線,基本上對於對我及家人有需要嘅嘢,我都會肯嘗試,在工作管理上亦然。我成日覺得當事情無新轉機,轉入樽頸位,唔試就一定無轉機,試吓可能找到新突破。

成功嘅經驗及事物,我亦好自然鍾意與人分享,希望身邊朋友有所受益!
不過,bk 好奇怪,如果分享,吓吓就會被話另有居心,特別係被人當係sell 嘢!坦白講,人生行咗一大半,仔已經出嚟做嘢,自己又有工作,無生活負擔,仲sell 嘜鬼嘢,有時間plan吓日後退休嘅生活好過!

大宅

issactmaria 發表於 20-10-4 08:48
我自己只要唔抵觸我底線,基本上對於對我及家人有需要嘅嘢,我都 ...

我係一個鍾意嘗試新事物及分享嘅人,但如果被分享人唔喜歡,我就會停,唔再同佢分享。

男爵府

2021勳章

gogofie 發表於 20-10-4 09:09
我係一個鍾意嘗試新事物及分享嘅人,但如果被分享人唔喜歡,我就會停,唔再同佢分享。

當然我都係睇對象,如果佢無興趣,我都會停。係唯獨係有一次我覺得我好友真係好有需要,而我分享嘅嘢真係有機會幫佢改善到,我才硬住頭皮勸佢試,估唔到她由2年前,用到現在連阿仔都用埋。

侯爵府

2021勳章

我自己只要唔抵觸我底線,基本上對於對我及家人有需要嘅嘢,我都 ...

工作上迫住要試新嘢,當中真係學咗好多嘢,進步始終都一定要同新嘗試掛鉤的

伯爵府

2021勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我都係一個鐘意試新野既人,但分享同被sales 既分別係,人地無興趣,咁你就要停,唔好再講,而且分享要中立,每樣野有好有壞,要講下,而唔係一味只話好,係咁迫人試,仲有如果有利益輸送,要講明,等人地消化,因為真心分享唔係一定要人跟, 分享人地唔要,亦唔會比面色或說話人地。

男爵府

2021勳章

回覆樓主:

試咩新野? 你俾人話sell乜野?

琥珀宮

2021勳章

都係一個喜歡周維去試新野既人(除左傳銷貨品),有好野會同朋友分享,
所以好多朋友想試新野或唔知要用d咩都會問有無介紹,佢地都好相信我的。

男爵府

2021勳章

最近我仔同我都有D皮膚問題,我仔就毛囊角化症而我就股癬,我哋都無睇醫生。我上Pinterest睇吓有咩可以用,最後發現兩種問題都可用蘋果醋、 coconut oil, tea tree essential oils等。
最後, 我DIY 蘋果醋、 coconut oil 加 honey給阿仔,進展唔錯!
我諗未必人人會試!

wcpcelia    發表於 20-10-7 16:34

男爵府

2021勳章

mercurycc 發表於 20-10-4 18:26
都係一個喜歡周維去試新野既人(除左傳銷貨品),有好野會同朋友分享,
所以好多朋友想試新野或唔知要用d咩 ...

我以前也唔會試傳銷產品, 但數年前偶然試咗某傳銷產品就改變了我嘅睇法,只要唔好吓吓虎虎相迫向我 hard sell及迫我付一大筆錢,為sell 而sell.而我係bk 都取了唔少經,最近一新嘗試就係中醫美容針灸。I

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊