懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人係政府醫院生b打過無痛?效果如何?

別墅

sasaki_peach 發表於 20-10-11 11:43

有,打嘅時候冇感覺,打完之後都唔係完全冇晒痛嘅感覺嘅,係減輕咗陣痛嘅感覺

大宅

Kimig 發表於 20-10-11 11:51
有,打嘅時候冇感覺,打完之後都唔係完全冇晒痛嘅感覺嘅,係減輕咗陣痛嘅感覺
...

開幾指先打得?

別墅

sasaki_peach 發表於 20-10-11 12:26
開幾指先打得?

果陣時未去到產房仲係病房嘅時候姑娘就有問我打唔打無痛,我話打,跟住姑娘就話咁你到時去到產房就同佢地講。我係開2指就入產房,跟住問我係咪要打無痛,之後就等麻醉師黎,打嘅時候都係2指

複式洋房

Kimig 發表於 20-10-11 12:29
果陣時未去到產房仲係病房嘅時候姑娘就有問我打唔打無痛,我話打,跟住姑娘就話咁你到時去到產房就同佢地 ...

人地話打完無痛會唔識用力屙出嚟,係咪真嫁?
有啲又話打完之後半年都會腰痛又係咪真嫁?

別墅

sukii520 發表於 20-10-11 13:27
人地話打完無痛會唔識用力屙出嚟,係咪真嫁?
有啲又話打完之後半年都會腰痛又係咪真嫁?
...

有聽講過,不過我係開指開得慢,最後要開刀。腰痛就唔多覺可能一直以黎條腰都有時會痛

複式洋房

sasaki_peach 發表於 20-10-11 11:43

早兩個禮拜打完,我係催生既,未開始已經打,打到要痾個bb出黎,宮縮果時都有d痛,但係去到痾個bb出黎就冇感覺,剪埋會陰都冇感覺,成個過程好輕鬆,冇咁痛條腰到宜家都會有d痛

大宅

回覆 sasaki_peach 的帖子

我係催生,陣痛左5個鐘,頂唔順要求打無痛。打果時一度都冇開,打完48分鐘,10度開哂。跟住醫生話停無痛,再用力生。。

複式洋房

回覆樓主:

政府打到無痛係好好,我都希望到時打到

珍珠宮

我親戚叫我要打,天堂與地獄分別。不過其實我想體驗下生仔咩感覺結果陣痛左7個鐘真係頂唔順,感覺就黎死咁,就要求打無痛,點知太痛啦,打無痛要hold住5分鐘唔准郁,但我痛到典黎典去,麻醉師唔幫我打。結果係地獄度過左12個鐘,真係生不如死。

其實生果下我都唔痛的,只不過痛得太耐典左12個鐘,人都無咩力生。

大宅

Kimig 發表於 20-10-11 12:29
果陣時未去到產房仲係病房嘅時候姑娘就有問我打唔打無痛,我話打,跟住姑娘就話咁你到時去到產房就同佢地 ...

你係唔係住普通既大病房?

大宅

mcs74 發表於 20-10-11 21:55
我親戚叫我要打,天堂與地獄分別。不過其實我想體驗下生仔咩感覺結果陣痛左7個鐘真係頂唔順,感覺 ...

原來打無痛果時會好痛架?

禁止訪問

珍珠宮

sasaki_peach 發表於 20-10-11 23:25
原來打無痛果時會好痛架?

麻醉師無幫我打到,因為我陣痛到頂唔順典黎典去係咁郁。

無痛支針好長下,所以需要hold住五分鐘唔郁,對我黎講,5秒都難!

所以如果決定打就要一早講,唔好痛到頂唔順先想打

大宅

mcs74 發表於 20-10-11 23:30
麻醉師無幫我打到,因為我陣痛到頂唔順典黎典去係咁郁。

無痛支針好長下,所以需要hold住五分鐘唔郁,對 ...

今胎試吓講定先

複式洋房

我前兩星期在威院生有打無痛分娩。
開3度落產房,在產前病房已要求要打無痛,實在頂唔順。
落到去打無痛首先要抽血先確定俾唔俾打,再而要簽同意書,因為有1%既人會坦,再而有幾會小便失禁,甚至死亡呢d後遺症,你打要承擔呢d後果。
但當時陣病太痛,已無時間想呢d,簽完就算。

複式洋房

我前兩星期在威院生有打無痛分娩。
開3度落產房,在產前病房已要求要打無痛,實在頂唔順。
落到去打無痛首先要抽血先確定俾唔俾打,再而要簽同意書,因為有1%既人會坦,再而有幾會小便失禁,甚至死亡呢d後遺症,你打要承擔呢d後果。
但當時陣病太痛,已無時間想呢d,簽完就算。

複式洋房

打既時候,姑娘會禁住你個身,唔俾你郁,因為麻醉師插錯位就係咁先,因為係打脊椎,同埋支針好長,有成11cm插落背脊。當時我俾個姑娘禁住,又要屈晒個身突起背脊俾距插,仲要第一次話插唔夠,話我背太厚。要拔出再黎。當時禁住我。仲要一邊陣痛要忍住一邊俾距插針,心想一郁就下半世行唔到,插錯位好大穫。
但打完從3-6度係天堂,可以訓到覺。
但6度後要停藥,全程靠自己,唔停藥唔會有力痾。
睇下圖片就知點打了支針

複式洋房

打既時候,姑娘會禁住你個身,唔俾你郁,因為麻醉師插錯位就係咁先,因為係打脊椎,同埋支針好長,有成11cm插落背脊。當時我俾個姑娘禁住,又要屈晒個身突起背脊俾距插,仲要第一次話插唔夠,話我背太厚。要拔出再黎。當時禁住我。仲要一邊陣痛要忍住一邊俾距插針,心想一郁就下半世行唔到,插錯位好大穫。
但打完從3-6度係天堂,可以訓到覺。
但6度後要停藥,全程靠自己,唔停藥唔會有力痾。
睇下圖片就知點打了支針

別墅

sasaki_peach 發表於 20-10-11 23:10
你係唔係住普通既大病房?

係啊

首頁

尾頁

跳至