網購天地

跳至

首頁

尾頁

洋房

MommyPanel勳章

原本見香港集運都幾平,首重$6, 續重$3.5 先幫襯

點知一次就試到佢地幾有責任心....

話說我上一次發貨黎用左4日,所以都怕今次未必3日可以到,所以一路留意住status 同等佢whatsapp

當我收到wts已經是晚上19:14,當時自提點已關門 (粉嶺,免倉期只有2日)

之後適逢星期日自提點有開門,但我因外出時間就不到,所以取不了貨

到了星期一想取貨時,自取點說今天需收取倉租$10

跟"香港集運"客服溝通一輪,對方只是重覆,倉租不是我們公司收取,是自提點收取的

但明明有2日免倉期,硬生生被集運那邊弄的只剩一天!

但集運那邊完全不理會亦沒有任何反應,只是機械地重覆這兩句

我問對方,客戶是否應該不被通知可取貨? (粉嶺點負責人說早上已到貨,對方不知集運是什麼時候通知的)

集運客服:有通知的

簡直是氣死人

以前用了幾次覺得ok, 經過這次後發現客服完全是不能處理這些事情,也許是節省成本吧,客服都是晚上才統一發whatsapp的,自提點免倉期短的要格外留意了

象牙宮

anxonia 發表於 20-10-13 18:57

月初。
發貨丟了1件。
不認是 裝少了1件。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

洋房

MommyPanel勳章

回覆 333s 的帖子

唔係咁得人驚丫?

咁最後你件貨點算?

佢地整唔見左你件貨有冇賠丫?

民房

我件貨粉碎左,係由高空掉下做成,香港集運竟話所有爛左都吾會處理喎,應客人應用直運香港既公司!wtf 咁都得?!即你啲人就算刻意踢爆等都吾理?怕就吾好俾佢地運咁呀!
大佬,我係唸過買個sofa會俾人插爆晒,買本書俾人撕爛呀嘛?!怕就搵其他公司,爛左我地吾會理咁呀化

琥珀宮

其實集運同自提都冇問題,係你自己以為自提第一日唔計你錢,但點解星期日你唔打個電話去自提嗰度問下呢

象牙宮

anxonia 發表於 20-10-14 11:18
回覆 333s 的帖子

搞了一大輪。
提供買的証明。運單。......
追呀追。隔日, 隔几日, 隔一周, 二周.....
最后才答 陪。
要2个多星期才給錢。

又來追呀追。
几時可以入戶口?。
近2个陪償了。入左我在集運戶口里。
要運費正好那條數。才能用呀。2次都無法用到。

算結束了。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

如果爛....你要第一時間和賣家勾通。
拍, 片.....

淘真的太易。
收貨, 檢查, 對貨..............用好多時間
出事.... 又要找賣家。勾通。

理性討論交流者。

男爵府

有一間淘寶集運幾好,好到我直情想kiss佢地,上次買件貨唔見左,佢地即刻認唔見,
截圖買左幾多錢即賠比我,完全無痛苦,邊間就唔講啦,費事話我賣廣告,hint係
成個網站既設計架構唔似香港人開

333s    發表於 21-1-22 07:56

男爵府

你係要用香港人開既私集只可信shipbao同buyandship
其他細間d既玩到你殘

象牙宮

kensiu 發表於 21-1-21 23:10
有一間淘寶集運幾好,好到我直情想kiss佢地,上次買件貨唔見左,佢地即刻認唔見,
截圖買左幾多錢即賠比我 ...

第1次, 我还是算數。

第2次, 才追問.....

搞至大龍鳳。比工作上的还煩。

真不太敢買"貴野"。不想煩也不想有意外。

理性討論交流者。

侯爵府

2024年龍年勳章

kensiu 發表於 21-1-21 23:10
截圖買左幾多錢即賠比我 ...

是边間?

禁止訪問

珍珠宮

Hazel_123 發表於 21-1-21 12:20
我件貨粉碎左,係由高空掉下做成,香港集運竟話所有爛左都吾會處理喎,應客人應用直運香港既公司!wtf 咁都 ...

???粉碎左?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

Hazel_123 發表於 21-1-21 12:20
我件貨粉碎左,係由高空掉下做成,香港集運竟話所有爛左都吾會處理喎,應客人應用直運香港既公司!wtf 咁都 ...

件貨爛咗係應該揾賣家唔係揾集運喎!

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

竇漪房 發表於 21-1-22 20:12
擲貨嚴重都會整爛貨, 我都試過: 香港集運擲碎左我個玻璃密實盒, 件貨係包得十分好的, 用發泡膠鑲實, 好難郁動的那種, 取貨時已聽到玻璃相擊的聲音, 我買過很多次都冇事, 一轉集運就出事了。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

竇漪房 發表於 21-1-22 20:12
當然貨爛左要找賣家, 但集運處理貨品的方法都是關鍵。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

粉嶺琴行果間?你係星期五收到訊息呀?星期六,日都唔攞,星期一要收10元好合理喎。而家差不多間間私集自提都係得2天,官集就耐啲,自提柜24小時咋。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

andyman 發表於 21-1-23 09:28
擲貨嚴重都會整爛貨, 我都試過: 香港集運擲碎左我個玻璃密實盒, 件貨係包得十分好的, 用發泡膠鑲實, 好難郁 ...

你又點肯定係集運時爛咗,定係賣家寄集運嗰程爛呢?你肯定由賣家出發到集運為止全程都一定小心輕放?

只係因為第一次用佢運呢種貨,而收到爛咗就話一定係集運爛唔公平喎!

翡翠宮

竇漪房 發表於 21-1-23 12:45
你又點肯定係集運時爛咗,定係賣家寄集運嗰程爛呢?你肯定由賣家出發到集運為止全程都一定小心輕放?

只 ...

我唔係第一次用呢間集運,,而係第一次用佢運呢種玻璃盒, 已經第三次買呢種盒了. 當然無法肯定邊個整爛, 但避免再次發生, 無再幫趁啦, 但最主要係佢運件的時效而放棄唔用佢,半個月先收到件點用落去.

洋房

下次可以試吓呢間!Kbuy 下載App可以直接查詢貨物派遞流程!熱線直接接通國內集運倉庫,小姐姐即時幫你處理貨物分發流程~香港公司有實體店在荔枝角,絕對唔會無影無蹤~一鏡到底!幾好㗎!

首頁

尾頁

跳至