自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

請問有冇人用過”可重用Nespresso capsule”?

屋企本身用開N牌咖啡機,最近見代購推介一款咖啡豆好吸引,想試,所以諗緊係咪可以將咖啡豆打粉放入可重用capsules. 但唔明每次放粒capsule 落機係咪要對位?有冇人試過可重用capsules?

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

咪同普通capsule 咁放入去,對位係咩意思?

男爵府

廷廷媽 發表於 20-10-15 07:57
咪同普通capsule 咁放入去,對位係咩意思?

普通即棄嘅入落去後會吉穿一啲loan 先沖到水入去咖啡囊到,我都同樓主有同樣疑問
無聊閒在家

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

Amy47 發表於 20-10-15 08:39
普通即棄嘅入落去後會吉穿一啲loan 先沖到水入去咖啡囊到,我都同樓主有同樣疑問
...
呢D不锈鋼CAPSULE後面有窿, 唔使部機拮, 就咁放入去唔使理對位.....

禁止訪問

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有冇人試過可重用capsules? 唔知係咪真係OK

水晶宮

wcpcelia 發表於 20-10-15 10:00
有冇人試過可重用capsules? 唔知係咪真係OK
我有呀, 不過後來都係懶, 用返一次果D....

水晶宮

不過用手沖, CAPSULE或咖啡機磨豆的粗小度係唔同, 我用手搖果種磨豆器, 可以較粗幼....

子爵府

我用過重用的不锈鋼CAPSULE,
要對正蓋面的"燶"位, 唔係部機出水支針係吉唔入.
我劃左個標記响個放capsule 的dull dull, 就知道邊個位吉到

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

廷廷媽 發表於 20-10-15 10:11
我有呀, 不過後來都係懶, 用返一次果D....

我就係覺得, 自己未必有恒心用, 同埋唔知是否真係OK

首頁

尾頁

跳至