自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

很受小朋友歡迎的澳洲文具品牌Smiggle即將全線結業,現時全港有4間分店,於10月初開始減價促銷,全部商品以半價發售,當中不少更折上折,有商品減價後更低於$1。記者今早到位於九龍塘又一城分店時,發現有不少家長已「大手掃貨」,更有家長表示是其女兒是長期粉絲,一旦得悉該店結業定會大感可惜,故她與友人前來把握最後入貨機會。 

Cheuk2012    發表於 20-10-16 22:52

大宅

澳洲文具品牌Smiggle於2016年5月進註香港,在九龍灣德褔商場開設首間門市,以拓展亞洲業務。店鋪以鮮艷奪目的室內設計作招徠,發售商品主要以文具為主,包括桌上用品、書籍、筆盒、背包、便當包、顏色筆、手錶、玩具、遊戲。

在未進駐香港前,不少本地家長也會上網選購,據香港投資推廣署資料顯示,Smiggle每年推出超過800款新產品,高峰期在香港開設超過8間分店,而現在淨下九龍塘又一城、沙田、青衣城及銅鑼灣4間分店。

Cheuk2012    發表於 20-10-16 22:53

大宅

Smiggle於2003年在澳洲成立,以標榜設計創新、鮮艷顏色的文具玩具為主要銷售商品,於澳洲、新西蘭、新加坡、英國及香港等地設有超過200間門市,相信今次香港全線結業會令不少粉絲失望。

*以上商品價格由店鋪提供為準,文章所示價格只作參考。

https://www.hk01.com/%E8%A6%AA%E5%AD%90/536311/%E5%AE%B6%E9%95%B7%E6%8E%83%E5%B9%B3%E8%B2%A8-%E6%96%87%E5%85%B7%E5%93%81%E7%89%8Csmiggle%E9%A6%99%E6%B8%AF4%E5%88%86%E5%BA%97%E5%B0%87%E5%85%A8%E7%B7%9A%E7%B5%90%E6%A5%AD-%E5%8E%9F%E5%AD%90%E7%AD%86%E6%9C%80%E5%B9%B3-3?utm_medium=Social&utm_source=fbpost&utm_campaign=parenting

伯爵府

回覆樓主:

禁止發言

wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 畀面勳章

男爵府

回覆樓主:

好可惜,幾鍾意呢間嘅設計

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

呢個疫情真係令好多店舖執笠

ying_mail    發表於 20-10-16 10:14

伯爵府

但係我最近見到Hallmark入面有Smiggle 賣 !!

子爵府

回覆樓主:

折上折咁抵,仲要10月初已開始
要去掃貨喇,亞女好鍾意呢個牌子,
之前好貴,希望聽日去仲有平貨買到啦~

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原來結業,無留意tim
佢正價咁貴,又唔係咩licensed公仔,好難做得住

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

其實原價唔平,款又唔多仲要唔靚

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

tempooo 發表於 20-10-16 10:52
其實原價唔平,款又唔多仲要唔靚

只係顏色比較鮮艷

珍珠宮

公爵府

書包唔知好唔好用呢!

子爵府

bibill 發表於 20-10-15 22:29
很受小朋友歡迎的澳洲文具品牌Smiggle即將全線結業,現時全港有4間分店,於10月初開始減價促銷,全部商品以 ...

結業喇?我都鐘意買佢d嘢.....可惜

琥珀宮

回覆 bibill 的帖子

謝謝分享

首頁

尾頁

跳至