自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2020勳章

https://hk.mobi.yahoo.com/home/%E6%B2%99%E7%94%B0%E6%B0%B4%E6%B3%89%E6%BE%B3%E5%B1%B1%E6%BE%97%E8%AE%8A%E8%8F%AF%E6%B8%85%E6%B1%A0-%E5%A4%A7%E5%AC%B8%E5%8C%96%E8%BA%AB%E6%A5%8A%E8%B2%B4%E5%A6%83%E6%B5%B8%E6%B5%B4%E6%87%B6%E7%90%86%E8%B7%AF%E4%BA%BA-123013452.html

珊瑚宮

2020勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

昨東張西望去過水泉澳揾,唔係水泉澳。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

子爵府

2020勳章

my005 發表於 20-10-17 12:13
昨東張西望去過水泉澳揾,唔係水泉澳。

咁d記者齋抄fb資料,唔去check下嘅咩?抄料都叫記者?

珊瑚宮

2020勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

露比EE 發表於 20-10-17 12:18
咁d記者齋抄fb資料,唔去check下嘅咩?抄料都叫記者?

今時今日既記者,對佢地仲有咩期望呢?

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

子爵府

2020勳章

my005 發表於 20-10-17 12:20
今時今日既記者,對佢地仲有咩期望呢?

做記者應該求真,連實地去睇下都懶,只識抄料配個嘩眾取寵既標題去放大,咁都可以做記者,真係服左香港傳媒!

珊瑚宮

露比EE 發表於 20-10-17 12:26
做記者應該求真,連實地去睇下都懶,只識抄料配個嘩眾取寵既標題去放大,咁都可以做記者,真係服左香港傳 ...

所以以往記者被人尊稱為無冕天使,但今日? 被人叫做妓者,何解呢﹗唉﹗

珍珠宮

2020勳章

回覆 露比EE 的帖子

昨日定前日, 呢度有JM 講唔係水泉澳, 成日去個度行山的梅大石澗

子爵府

2020勳章

chocolatebean 發表於 20-10-17 12:33
回覆 露比EE 的帖子

昨日定前日, 呢度有JM 講唔係水泉澳, 成日去個度行山的梅大石澗 ...

前日&昨日已經有人話唔係水泉澳,既然有人質疑,東張都派人去實地睇下,但所謂記者反而只識copy & paste咁就出糧,怪唔得個個著件螢光背心就話自己係記者啦!

wcpcelia    發表於 20-10-19 16:08

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊