自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201020/bkn-20201020142353675-1020_00822_001.html?refer=hn2

不少失魂司機會將車泊在路邊,若發現阻路一般人都會匆匆駛走,不過亦有人用另類方法處理。今日(20日)網上熱傳一條影片,片中兩名年輕男女將車停在路邊阻礙巴士前進,但二人卻怪責車長不禮貌兼「阻住」,期間非常寸嘴的女子更與乘客展開罵戰。

片段開始,私家車上兩名男女已上登巴士,二人指摘車長未有「好聲好氣」叫他們將車駛走,期間長髮女子說:「我哋係唔X褪,你講句對唔位住咪得囉!」有女乘客聞言,反問二人:「依家邊個阻住」,又有乘客說「打X佢」,隨即「撻着」長髮女,叫對方落車,又大聲質問:「邊個要打X,嚟啦,講啦。」舉手走向乘客位置,「係咪你?係咪你?」又大聲爆粗叫乘客「收嗲」。

有女乘客質疑長髮女「飲大兩杯」,對方直認不諱,「我係飲大兩杯,咁點呀?....你趕住返工啫,我唔X趕」。至於男方則一直糾纏着車長要他道歉,不過車長未有回應,最後惟有打電話回公司求助。

片段惹來網民熱烈討論,其中長髮女的行徑更成為焦點,「好MK呀,原來仲有MK妹,好惡呀,好驚驚呀」、「非法泊車都咁惡」、「私家車係合法停車場?咪X玩啦,報警搞掂,使咩同佢講野,叫佢唔好笠水」,有人甚至建議將二人人肉起底。

九巴發言人指,今晨6時許,一輛由何文田愛民邨開出的17線巴士,駛至常盛街近德蘭中學時,受一輛停泊於馬路旁的私家車阻礙,未能駛過,車長要求私家車讓路。私家車上一對男女及後登上巴士,與車上的乘客發生口角。車長報警求助,該男女在警員到場前離開。

網民有話說
Kino Wong:最好就係直接關門報警,話有人騷擾司機,跟住警察應該好快會到
Kit Lam:其實個男好冷靜講嘢,係條女激動
Chiu Lok:應該可以紅三年

子爵府

有牌乞衣, 有錢買車冇錢泊車, 阻住曬仲大聲夾惡

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Fishbbmama 發表於 20-10-20 23:11

係,最憎呢d人
宜家就係越黎越多呢d人

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

揸架爛鬼二手車著對 McQueen 講粗口就以為自己好勁呀,完全不知所謂

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

呢啲mk仔女,揸架錢七以為自己揸百萬名車
條女吾只飲大似take 左嘢多啲
藥駕吾知點罰

公爵府

2024年龍年勳章

惡人先告狀,賤畜一名。

水晶宮

mickeyeva 發表於 20-10-20 22:54
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201020/bkn-20201020142353675-1020_00822_001.html?refer=hn2

憂獸青年
自由太多會令世人失去平衡

水晶宮

selinako^^ 發表於 20-10-20 23:19
係,最憎呢d人
宜家就係越黎越多呢d人

希望東張西望報導一下呢對討厭博出位人渣
自由太多會令世人失去平衡

侯爵府

回覆樓主:

自己錯還惡人先告狀,個女冇帶口罩已經可以出告票比佢啦!
應該好快比人起底

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

癲喪

男爵府

賤男女~

珍珠宮

回覆樓主:

有病

水晶宮

垃圾

公爵府

回覆樓主:

人無恥便無敵

伯爵府

回覆樓主:

明明自己唔啱,仲惡人先告狀,真係好低b

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

以為自己好勁

侯爵府

個賤畜女衣着, 擺明就係一隻雞。

侯爵府

Fishbbmama 發表於 20-10-20 23:11

係囉!

侯爵府

不知所謂!

水晶宮

回覆樓主:

現今的後生撞邪呀? 什麼都是别人的錯,自己永遠是對的。

首頁

尾頁

跳至