自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我之前出左個post話朋友發現老公有小三,佢話前幾日偷check佢電話發現佢仲同緊小三一齊

佢話佢都係唔會離婚,其實係咪真係好多老婆都心知自己老公有去玩,但識得返屋企就無所謂

男爵府

貌合神離唔一定有第三者,我自己結咗十幾年,唔多唔少會由愛情變感情,出街唔拖手在外無乜傾計,因為已經有默契,遇到事有共識去各自處理同埋站好自己崗位,外人睇似貌合神離,實際不可分離
有邊個十幾廿年仔大女大仲喺出面show恩愛吖,閂埋房門可能我激過佢

逸逸不敗    發表於 20-10-26 02:04
jc2009    發表於 20-10-23 17:04

別墅

為咗唔比小三坐正?

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 queeniebabyy 的帖子

有幾對朋友 只為小朋友所以唔分開 無同房 無行埋 無理日常生活既野 只為小朋友 我覺得好慘 因為有d係2x 及3x歲而已。。。。

珍惜 感恩
You got this!!

伯爵府

回覆樓主:

隔離夫婦版數埋一大堆

子爵府

queeniebabyy 發表於 20-10-23 13:29
我之前出左個post話朋友發現老公有小三,佢話前幾日偷check佢電話發現佢仲同緊小三一齊

佢話佢都係唔會離 ...

唔好講有小三,有同G上過床,我都會即離!

wcpcelia    發表於 20-10-23 15:09
茶類愛好者    發表於 20-10-23 14:23

子爵府

我接受唔到 一段婚姻點都要有愛
唔好同我講為左小朋友唔分開
小朋友心水好清 佢地睇得出 仲唔開心

不如放生大家啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Stella.b 發表於 20-10-23 13:37
貌合神離唔一定有第三者,我自己結咗十幾年,唔多唔少會由愛情變感情,出街唔拖手在外無乜傾計,因為已經有 ...
點激法

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我份人好直架,唔鍾意扮無野,所以實忍唔到架,所以一定會分開架。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

好多都係.

男爵府

回覆樓主:

我覺得好多都係,以我身邊朋友,長輩,大部份都係話為左小朋友,或者為面子唔離婚,淨係我父母巳經係咁,差不多日日鬧交,我老豆承認自己叫x我媽都冇離,唔好同我講話為左d小朋友,我好憎佢地咁樣,寧願你地快快離婚,到我宜家大左,我直接問我媽点解唔離婚,佢次次都扮聽唔到!

男爵府

回覆樓主:

你朋友都好忍得,唔係人人有呢個本事

複式洋房

回覆 queeniebabyy 的帖子

會唔會係怕改變,所以寧願當唔知

珍珠宮

離婚吾系真系咁容易,住屋已經系一個問題

珍珠宮

回覆樓主:

有名無實,掛名夫婦

子爵府

回覆 bubu2910 的帖子

對,所以我對那些為了小朋友唔離的好反感,因為咁是對小朋友唔只為自己心安理得。

瑪瑙宮

或者因經濟無能力
或者因住屋
或者因唔比人坐正
或者因面子
或者因靠慣老公唔想面對出面現實生活
或者因為重愛
或者因為小朋友有個表面的完整
揀左就唔好後悔

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

佢想點就點, 忍到咪由得佢.

子爵府

bubu2910 發表於 20-10-23 13:51
我覺得好多都係,以我身邊朋友,長輩,大部份都係話為左小朋友,或者為面子唔離婚,淨係我父母巳經係咁,差 ...

可無能力養起你,又唔想拋低你就咁走左去....以前d女人其實都好慘

大宅

我老爺同奶奶,十幾年來老爺寧願訓公司宿舍都唔返屋企(住英國),而家總衰,奶奶糸英國,老爺返左香港4年,掛名夫妻而已。

首頁

尾頁

跳至