自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔好意思,可能呢啲問題好冇知不過媽咪需要我幫佢問,我又好少用手機video call 所以唔清楚。如果每日用微信同佢video call 半個鐘 (日本打去香港),咁佢個6 Gb嘅手機_data plan 唔知夠唔夠用呢? 我睇咗呢條LINK, 係咪即係一個月用3GB DATA度?

https://hk.appledaily.com/lifestyle/20161116/G5NDYTWTJDMYJWGUEY6PBDKH7M/

佢唔識睇網頁, 平時都係用黎send wechat 語音messages, share 下link / 短片為主, 間中睇短片,有時send 下相, 如果上面冇計錯, 即係每個月剩返3GB黎做呢啲, 正常夠嗎?

請問萬一爆咗6GB係咪會收好貴? 定係可以SET 過左5GB就有警告彈出嚟咁架?

因為佢而家身體好差 , 有疫情又返唔到嚟香港睇佢, 我哋得返呢個方法等佢唔使咁掛住我, 希望可以得到大家嘅耐心指點, 多謝晒先!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆 utopia25 的帖子

Vedio call,睇片...呢d,1小时就用1GB,所以6GB只能傾6小時左右

wcpcelia    發表於 20-10-27 12:02

大宅

yokisum 發表於 20-10-26 00:58
回覆 utopia25 的帖子

Vedio call,睇片...呢d,1小时就用1GB,所以6GB只能傾6小時左右 ...

thanks...!

大宅

utopia25 發表於 20-10-26 00:30
唔好意思,可能呢啲問題好冇知不過媽咪需要我幫佢問,我又好少用手機video call 所以唔清楚。如果每日用微 ...

即係媽咪住香港要用 data上網?如果驚爆data上網買張年卡比媽咪用$150左右有50gb可以用365日,用晒再買就唔驚貴

首頁

尾頁

跳至