自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

2021勳章

(已更正)岩岩唸住參加此活動調查 我見幾多人follow 諗住試吓 而且後生啲有小朋友都有錯架咩?第二頁有個人主見 請參考下

公爵府

牛年勳章 2021勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

佢形容詞係衰d太直接,但冇話錯你,寫到明要填全名同身份證一樣,否則不受理,你填錯冇得怨

佢亦冇話你年輕有小朋友唔啱,佢只話你呢個年紀嘅全職媽媽比較少,陳述事實冇話你錯喎!

佢肯用時間打咁大編嘢話你知錯乜已經好好,係袋錢入你袋

佢唔請你呢件事冇話邊個啱邊個錯,做marketing research你唔係佢哋嘅target group ,唔揾你佢冇問題你都冇錯喎!

別墅

2021勳章

竇漪房 發表於 20-11-4 08:22
佢形容詞係衰d太直接,但冇話錯你,寫到明要填全名同身份證一樣,否則不受理,你填錯冇得怨

佢亦冇話你年 ...

第一段真係我名尼 不過我再咁多入去一次填

公爵府

牛年勳章 2021勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

2427868270 發表於 20-11-4 08:50

我唔知你第一次點填,但你依家呢個就錯囉!應該係Chan Siu Wa咁樣填,要同身份證上寫法一樣

呢d marketing research唔需要糾結啦!呢個唔得咪揾下一份囉!而且決定權响佢度,佢其實唔需要同你解釋的

水晶宮

2021勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

2427868270 發表於 20-11-4 08:50

其實妳想講乜?

得罪講句,人哋唔請妳係明智的

水晶宮

2021勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

竇漪房 發表於 20-11-4 09:05
我唔知你第一次點填,但你依家呢個就錯囉!應該係Chan Siu Wa咁樣填,要同身份證上寫法一樣

呢d marketin ...

認同

珍珠宮

2021勳章

其實對方嘅言論會否構成歧視?
例如年齡, 家庭崗位等等
不過填名冇跟身份證一致就冇得拗了

大宅

Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章

對方太多口,適唔適合都唔係佢話是,就算唔考慮訪問你都唔洗講咁多野,佢講你既背景唔係大方向都無問題,但係“一般無26歲都唔太想報自己有小朋友”咁都講得出
其實覺得岩咪通知人囉,唔岩就唔洗同報名者講太多啦

禁止訪問

伯爵府

2021勳章

佢寫得唔夠婉轉太直太白,但寫咁多野真係好有心。

wcpcelia    發表於 20-11-4 15:36

大宅

比起好有禮貌but好hea咁覆"參加人數已滿"/"你未能符合資格",我寧可收呢種回覆。
起碼人地有好耐心解釋衰咗乜,咁下次注意下咪有機會入圍咯~
參加survey都係想賺車馬費,唔係比10%服務費要人Sumemase掛

大宅

2021勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

寫咁多野真係好有心,
呢個人一定係導師教慣人.

侯爵府

2021勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

佢講出佢地既評定標準,其實唔駛講出黎,應覺上冇咩禮貌,淨係講等電話通知咪,冇等於落選得囉

超級版主

2021勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Candy_CHUNG_LAU 發表於 20-11-4 09:31
其實對方嘅言論會否構成歧視?
例如年齡, 家庭崗位等等
不過填名冇跟身份證一致就冇得拗了

吓,做市場調研緊係要搵岩嘅人㗎啦,又無話寫明先到先得

珍珠宮

2021勳章

Charlotte_mom 發表於 20-11-4 15:20
吓,做市場調研緊係要搵岩嘅人㗎啦,又無話寫明先到先得

我唔知有關言論算唔算歧視啦

但是即使要搵岩嘅人, 就可以歧視他人嗎

例如, 某君符合所有招募條件
但透露是殘疾人士

然後對方話現有幾百人申請
斷手斷腳呀, 精神有問題之類應該唔會係佢個客需要嘅大方向 大路嘅target sample
再拋低一句, 「比著係我就一定唔會揀你嘞」

請問你認為觀感如何?

水晶宮

牛年勳章 2021勳章

回覆樓主:

有錢收,會揀人,不過佢地直接左d,等於見工請人,唔會直接話你咩唔得

伯爵府

牛年勳章 2021勳章

其實主導權响佢地度...肯話你佑知有咩錯誤都好過HEA你
咁你下次咪可以睇清楚人地要求先參加

男爵府

2021勳章

回覆樓主:

錯在太直接講出事實
樓主是否都特登show人地個電話冧把

公爵府

hohodemama 發表於 20-11-4 14:57
寫咁多野真係好有心,
呢個人一定係導師教慣人.

直頭教精佢 ,塞錢入佢袋啦

子爵府

填寫姓名個度人地都已經列明咗要求,但係你都填得咁求其,就算佢唔用你都唔怪得人

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊