1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

呢兩日都有面試,其中一間係我哋見既時段埸面墟冚, 朝早九點輪候號碼已經係10xx, 上網睇每年通常有3,4千人報名

其實幼稚園考既task都容易,相信有不少小朋友都可以完成。咁多人「合標準」, 但位得個幾十個,究竟點先會畀揀中?而且仲要扣除教師自己仔女學位,介紹,由n升K(如有), 咁計落去真係冇咩位畀街外人?

子爵府

靛青女 發表於 20-11-8 10:17
呢兩日都有面試,其中一間係我哋見既時段埸面墟冚, 朝早九點輪候號碼已經係10xx, 上網睇每年通常有3,4千人 ...
出名既學校就睇兄弟姐妹/父母畢業生已經優先. 仲有家長問卷, 家長問答環節, 家庭背景, 甚至係父母畢業既小學都有...
好似你咁講, 好多人都做到D TASK, 剩落黎就用以上條件再篩走一堆人啦..
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

大宅

jayk_1030 發表於 20-11-9 22:28
出名既學校就睇兄弟姐妹/父母畢業生已經優先. 仲有家長問卷, 家長問答環節, 家庭背景, 甚至係父母畢業既小 ...

大宅

報下午班囉,感覺競爭冇咁大!

子爵府

jayk_1030 發表於 20-11-9 22:28
出名既學校就睇兄弟姐妹/父母畢業生已經優先. 仲有家長問卷, 家長問答環節, 家庭背景, 甚至係父母畢業既小 ...

屋邨學校已經係咁啦 我女星期六見完阿仔嗰間,今日就打黎話收

首頁

尾頁

跳至